Tips og tricks til at komme i bedre form

Det er ikke ualmindeligt at ønske sig i bedre form. Motion er for det første godt for dit helbred, og det påvirker også dit humør i en positiv retning. Nogle danskere motionerer, fordi de synes, at det er sjovt. Nogle går måske til en sport, hvor det fremmer deres præstation, hvis de forbedrer deres form. Andre motionerer derimod mere af pligt. Uanset hvad end din grund til at motionere er, så får du i de følgende to afsnit et par tips og tricks til, hvordan du kan komme i bedre form.

Fokuser på din udholdenhed

Hvis du gerne vil komme i bedre form, er det først og fremmest vigtigt, at du træner din udholdenhed. Det betyder med andre ord dit aerobe system i kroppen. Det er dette system, som du kører på, når du eksempelvis skal løbe en lang tur. Dit aerobe system bestemmer, hvornår du bliver så træt, at du ikke kan fortsætte. Så hvis du vil i bedre form, er dette dermed et glimrende sted at starte. Dette træner du bedst ved at have lange og rolige træningspas. Om du cykler, løber eller svømmer er egentlig ikke så vigtigt. Det vigtigste er bare, at din puls forbliver forholdsvis lav, for ellers ender du med at træne dit anaerobe træningssystem i stedet.

Alt det udenom træningen

At træne rigtigt er vigtigt, men der er også andre parametre at skrue på for at komme i bedre form. Din restitution er afgørende for, at din krop kan få et udbytte af træningen. Restitutionen drejer sig først og fremmest om din kost. Her er det især vigtigt, at du får rigeligt med vitaminer og mineraler. Her kan du eventuelt supplere med et kosttilskud som Puori. Derudover er det også vigtigt for din restitution, at din krop får lov til at slappe af og lade op til næste træningspas.