Lær padeltennis reglerne at kende

Hvordan spiller man padeltennis korrekt? Vi gør dig klogere på reglerne

Padeltennis er en relativt ny sport i Danmark. Modsat kendte sportsgrene som fodbold og håndbold er det langt fra alle, der kender reglerne for, hvordan man spiller padeltennis. Og det er unægteligt nemmere at opnå et godt resultat, når man er tryg ved en sportsgren. Derfor hjælper vi dig på vej og sætter dig ind i, hvad reglerne for padel tennis egentlig er.

Padeltennis: En blanding af squash og tennis

Padeltennis foregår på lukkede baner enten udendørs eller indendørs. Banen er indhegnet og opdeles af et net i midten. Banen måler 20 x 10 meter. Man skal være minimum to om en kamp, men der kan sagtens være flere holdspillere på ét hold. Hvert hold skiftes til at skyde til bolden med et padelbat, og det gælder om at få flest point.

Sportsgrenen betegnes som en blanding mellem squash og tennis – blot nemmere at spille end de to. Men spiller med et relativt stort bat, og det er tilladt, at bolden rammer gulvet eller væggene, inden man rammer den. Det gør, at nybegyndere også kan få en sjov oplevelse med sporten.

Padeltennis: Her er reglerne

Herunder kan du blive klogere på nogle af reglerne for padeltennis. Læs dem, og prøv dem derefter af i virkeligheden, så du får dem ind under huden. Du kan også spørge erfarne venner og familiemedlemmer til råds.

Point:

  • Pointsystemet i padel følger pointsystemet i tennis (15, 30, 40 point m.m.).
  • Det hold, som først vinder 6 partier, vinder 1 sæt.
  • Man skal føre med 2 partier for at vinde et sæt.

Serv:

  • Serv er et kast, som bruges til at starte spillet.
  • Man må kun slå nedefra eller i taljehøjde.
  • Man skal være bag servelinjen, når man slår, og bolden skal ramme underlaget som det første, inden man slår.

Modtagelse af serv:

  • Når afsenderen har servet, skal modtageren vente, indtil at bolden lander i serverfeltet, før de må slå til bolden.
  • Serveren får pointet, hvis bolden rammer modtageren eller dennes bat, inden den har ramt jorden.

Ovenstående er blot et udpluk af reglerne. Vil du have den fulde liste af padel tennis regler, kan du blive klogere på Aarhus Padeltennis’ hjemmeside. Hvis du får lyst til at prøve sporten af, er deres haller åbne stort set døgnet rundt.