Padel tennis: Bliv klog på den nye, sjove sportsgren

Efterhånden har du nok hørt om padel tennis. Det er en underholdende sportsgren vis popularitet har steget markant over de sidste par år. Sportsgrenen blev opfundet i 1960’erne i Mexico og bliver i dag spillet mest af spanierne i Europa. Padel tennis, eller Padel, er overordnet set en blanding mellem squash og klassisk tennis. Det minder om, men det har anderledes udstyr, bane layout og eget regelsæt og kan spilles både ude og inde. I Danmark spiller vi det ofte indendørs.

Banen

Padel banen er indrammet af høje glasvægge og måler ti gange tyve meter. Glasvæggene bliver anvendt aktivt i spillet og bliver brugt som en del af spillernes taktik. Banen er delt op ved midten af et net langs jorden – ligesom det ses i tennis.

Pointsystemet

Pointsystemet er noget tilsvarende tennis. Efter et hold har fået/vundet seks partier har de vundet et sæt. Herefter spilles der som ofte tre sæt. Hvert parti bliver sat i gang af en serv, der skal være en underhåndsserv – i modsætning til tennis, hvor det er overhånd serve. En padel tennis kamp varer cirka en time.

Begyndere og trænede spillere

Så er padel tennis noget du skulle prøve? Absolut! Denne sportsgren er både for begyndere og mere øvede spillere, for voksne og børn i alle aldre. Det er en sportsgren der passer perfekt ind i de fleste sociale sammenhænge. Mange tager med kollegerne i padel centret før arbejdsdagen går i gang, mens andre tager med familien til weekend kampe. De fleste centre er åbne tidlig morgen til sent om aftenen. Så hvis du har en time til noget sjov motion, smut ned i dit nærmeste center.

Så hop i dit løbetøj i dag, tag en padel kammerat under armen og prøv den underholdende sportsgren.