Bliv gladere for dine træningsresultater – sæt delmål

Rigtig mange danskere er hoppet med på sundhedstoget og forsøger at skabe en sundere livsstil, en bedre kondi eller mere styrke. Er du en af dem? Så kan du blive mere tilfreds med din egen udvikling, hvis du husker at sætte delmål for dig selv.

Det er en kunst at sætte de rigtige mål, og alle mennesker er forskellige. Af den grund varierer det også, hvordan hver enkel person bør sætte mål for at blive mest muligt motiveret til at nå dem. Nogle har brug for nogle kortsigtede mål, der virker meget opnåelige, mens andre har brug for mere langsigtede mål, som de skal arbejde frem imod i lang tid.

Delmål for din performance

Først og fremmest kan du sætte delmål for din performance. Det kan du gøre, ligegyldigt om du ønsker at blive hurtigere, mere udholdende eller stærkere. Hvis du eksempelvis styrketræner, så kan du sætte delmål for enkelte øvelserne og på den måde kan du følge med i din egen progression.

Din performance er dog ikke det eneste sted, hvor du kan sætte mål. Det kan nemlig være givende at sætte mål for forskellige parametre. På den måde ved du nemlig, at du arbejder frem mod flere ting, og så bliver du mindre skuffet, hvis du ikke når ét enkelt af dine delmål.

Delmål for din kropsudvikling

Udover din performance kan du sætte forskellige delmål for din kropsudvikling. Disse varierer rigtig meget alt efter, hvad dine mål for træningen er.

For nogle kan et delmål være at opnå en lavere fedtprocent. For andre kan det være at opnå en højere mængde muskelmasse. Og for nogle tredje kan det være at øge vægten.

Sæt nogle realistiske mål for enkelte parametre, hvis du vil blive gladere for din udvikling.

Gør kosten lettere

Din sundhed og din performance afhænger i høj grad af din kost. Af den grund bør du fokusere på at gøre kosten lettere, så det også er lettere for dig at vedligeholde den. Det kan du for eksempel gøre ved at købe en lækker proteindrik, som du kan nyde hver dag. Det gør det lettere at få et optimalt proteinindtag, og så smager det dejligt.

Hvis du supplerer din kost med lækre og sunde kosttilskud, som matcher dine forventninger og mål for træningen, vil du opleve, at det bliver lettere for dig at opnå dine delmål – og så bliver det meget sjovere at træne.