Guide: sådan finder du det bedste padel bat

Har du, ligesom mange andre, forelsket dig i sportsgrenen padeltennis, og leder nu efter det bedste padel bat? Så er du kommet til det helt rette sted! Herunder får du nemlig en komplet guide til, hvordan du finder det absolut bedste padel bat, der passer til alle dine ønsker og behov.

Den rette hovedform

Står du og skal vælge det bedste padel bat, er det især vigtigt, at du fokuserer på hovedformen. Der findes som udgangspunkt tre forskellige hovedformer på padel bats. Der findes først og fremmest diamantformen. Det er denne form, du vil se på de fleste padel bats. Diamantformen er god til de mere erfarne spillere, der allerede har lært om sweetspots og slagkraft. Herefter findes cirkelformen. Cirkelformen er, i modsætning til diamentformen, god til nybegynderen. Det cirkelformede hoved har nemlig et stort slagfelt, som gør det lettere at ramme bolden. Den sidste hovedform er dråbeformen. Et padel bat med dråbeform kan bruges af de fleste, da det er en blanding af både cirkelformen og dråbeformen. Er du i tvivl om, hvilken hovedform, du skal vælge, kan du kontakte en professionel og få en masse rådgivning.

Den rigtige overflade

Udover at det bedste padel bat har den rette hovedform, har det også den rigtige overflade. Det overrasker dig måske, at der kan være stor forskel på pedel battenes overflader. Et padel bat med en ru overflade egner sig til den erfarne og tekniske spiller, der ikke nødvendigvis behøver at direkte kontakt til bolden. Et padel bat med en glat overflade egner sig derimod bedre til nybegynderen, der har større behov for at have direkte kontakt til bolden under spillet. Skal du vælge mellem glat eller ru overflade, kan du med fordel afprøve de forskellige muligheder for at finde ud af, hvad der fungerer bedst til din spillestil.

Den perfekte vægt

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du for at finde det bedste padel bat undersøge vægten. Der er nemlig stor forskel på, hvad de forskellige padel bats på markedet vejer. Hvis du tror, at vægten på padel battet ikke spiller en rolle, så tager du grueligt fejl! Det er nemlig vægten der afgør, hvor hurtigt du kan bevæge dig på banen. Dette betyder ikke, at du skal investere i et let padel bat. Skal du finde den rette vægt, er det igen vigtigt, at du afprøver forskellige padel bats, med forskellig vægt, så du selv kan afgøre, hvad der fungerer for dig.