Find den rigtige løbesko

Er du begyndt at løbe? Som ny løber kan man godt føle, at der er en masse udfordringer, man skal igennem. Måske du har sat dig et mål? Mange, der skal i gang med at løbe for første gang, sætter sig et mål om i løbet af et stykke tid at komme til at kunne løbe for eksempel fem kilometer uden pause. Som motivation er der til gengæld en del, der vælger at melde sig til et motionsløb, så der er noget at se frem til, eller man giver sig til at løbe med en makker.

At løbe kræver ikke særligt meget udstyr. Du kan løbe i stort set det tøj, du har lyst til, så længe det føles behageligt. Til gengæld er det vigtigt at have et par gode løbesko, der har god støtte i. Nogle mennesker falder indad på fødderne, og hvis det er tilpas slemt, kan det godt påvirke dit løb. Det kan være, du får ondt i læggene eller knæene, fordi det roterer hele din underekstremitet. Asics har flere af de såkaldte pronationssko, der kan rette op på det.

Find de ruter, der er sjove

Hvis du ikke er helt overbevist om, at løb lige er dig, så har du måske endnu ikke prøvet at løbe de steder, der virkelig gør det til en skøn oplevelse. Det kan være, du får mere ud af at løbe en tur i skoven. Man skal indstille sig på, at man ikke kan løbe lige så stærkt, hvis man løber trailløb på diverse skovstier, fordi der er stigninger og små forhindringer. Til gengæld føles det for mange sjovere, ligesom ruten er rigtig flot det meste af året.

Du kan også give dig i kast med intervalløb, som er noget af det, der virkelig kan få dig i form. Det kan du finde mange idéer til online.