Lav nemt dine egne træningsrutiner!

Der er ikke noget værre end at stå nede i træningscenteret i sine løbetights og ikke vide, hvad man skal træne. Måske har man prøvet forskellige træningsrutiner, man har fundet på nettet, men ikke alle øvelser er lige sjove eller gode. Denne artikel kommer ind på tips til at planlægge dine egne træningsrutiner.

Kredsløbsrutiner er en god måde at lave sine egne træningsrutiner på. De indebærer, at du udfører en række øvelser efter hinanden med lidt eller ingen hvile i mellem dem. Det kan være en god måde at få pulsen op og forbrænde nogle kalorier på.

Der findes mange forskellige kredsløbsrutiner, du kan lave, men her er et eksempel:

  1. Start med en fem minutters opvarmning. Dette kan omfatte lette konditionsøvelser som f.eks. jogging på stedet eller springe i reb.
  2. Lav derefter et sæt af hver af følgende øvelser: jumping jacks, push-ups, crunches, squats og lunges.
  3. Hvil i et minut, og gentag derefter kredsløbet.
  4. Afslut med en fem minutters nedkølingsperiode. Dette kan omfatte flere lette konditionsøvelser eller udstrækning.

Det kan være en god ide at skifte imellem dine sæts, hver gang du træner. Det kan for eksempel være en god ide at fokusere på én eller to kropsdele ved hver træning. På denne måde kan du give hver muskelgruppe mulighed for at hvile mellem træningerne.

Hvis du ønsker at gøre dit kredsløb mere udfordrende, kan du tilføje flere øvelser eller øge antallet af gentagelser for hver øvelse. Du kan også prøve at bruge vægte for at tilføje modstand.

  • Vil du fokusere på arme kan du for eksempel lave sæt med biceps curls, triceps extensions, skulderpres og brystpres.
  • Vil du fokusere på ben og balder kan du lave sæt med Lunges, Squats, Hamsstrenge Curls og Glute Bridge.
  • Vil du fokusere på mave kan du lave sæt med Sit-ups, Crunches, Omvendte mavebøjninger og Pilates “core”-øvelser.
  • Vil du fokusere på ryggen kan du lave sæt med Dødløft, Bent-over rows og Upright rows.

Det er derfor nemt for dig at sammensætte dine egne træningsrutiner.  Husk blot at fokusere på forskellige kropsdele hver gang du træner, og at skifte mellem dine sæt. På den måde undgår du at overtræne et enkelt område af kroppen – og du ender ikke med at have ondt i hele kroppen to dage efter træning. Og vigtigst af alt: Hav det sjovt!