Det rigtige udstyr til en triatlon

En triatlon er en konkurrence i tre etaper, der består af svømning, cykling og løb. Det er altså tre vide forskellige discipliner, man skal igennem, når man deltager i en triatlon. Med tre forskellige discipliner, er der selvfølgelig også forskelligt tøj, som er nødvendigt til de enkelte discipliner. Denne artikel vil komme ind på, hvilket udstyr der er godt at have styr på, hvis man vil deltage og udføre en triatlon.

Svømning: badetøj, svømmebriller, hætte
Til svømning er det selvfølgelig vigtigt med noget badetøj. Badehætte og svømmebriller er også en god ide, at disse kan være en hjælp i forhold til disciplinen. Svømmebrillerne hjælper mod vand i øjenene, hvilket kan sænke tiden, mens badehætten gør, at du ikke skal videre til de andre discipliner med plaskvådt hår.

Cykling: cykel, hjelm, cykelsko
Det giver nok sig selv, at en cykel er nødvendigt til cyklingen. Det samme gælder cykelsko, hvis disse er nødvendige for cyklen, samt cykelhjelm i tilfælde af fald. Det kan også være en rigtig god ide at have cykelshorts på, når man skal cykle, da det breder belastningen ud på et større område, så du ikke får helt så ondt i bagdelen.

Løb: løbesko, tights, t-shirt
Et par gode løbesko er altså nødvendige, når man skal løbe. Det kan virkelig gøre en forskel for din tid til løbet, samt forebygge mod skader bagefter. Derudover er ordentligt løbetøj også en rigtig god ide at investere i. Tights, shorts, t-shirt eller jakke der er svedtransporterende og åndbart gør hele løbeoplevelsen bedre. Det er også vigtigt at vælge tøjet ud fra temperaturene på løbedagen. På denne måde er du sikret, at du hverken har for koldt eller varmt træningstøj på.

Multi-tøj
Vil man være ekstra smart, så er der faktisk blevet udviklet træningstøj til triatlons. Der findes blandt andet forskellige tri suits, som er designet til at blive brugt igennem alle tre discipliner. Dragten er ofte vandafvisende eller hurtigtørrende, så du kan bruge den til svømning og hurtigt komme videre til næste disciplin. Dragten har pude bagpå, så den er afbelastende for bagdelen under cykling, mens dens fleksibilitet er perfekt til alle tre discipliner.
Ved at købe en dragt specielt designet til triatlons, behøver du derfor ikke at have forskelligt træningstøj til hver disciplin, men kan bruge det samme og kun skifte udstyr.