Flyt træningen hjem

Elsker du adrenalinen, når du pumper løs på en boksebold eller følelsen af sejr, når du lykkes med en øvelse, du har kæmpet med at lære længe? Rigtig mange får meget ud af en tur i fitnesscenteret, både på den fysiske konto men også på det sociale eller det rent psykologiske i forhold til mestringsoplevelser. Det er en skøn følelse at komme hjem og vide, at du har gjort dit bedste, og at din krop takker dig for det på langt sigt.

Men for nogle er det med at bevæge sig ned i fitnesscenteret virkelig en kamp. Det kan handle om, man ikke bryder sig om, at der er andre, der kigger, mens man træner, eller det kan være helt lavpraktisk med, at det er svært at få det til at hænge sammen med transporten. Her kan det give mening at rykke fitnesscenteret hjem på et værelse i boligen. Det kan du for eksempel gøre med en yogamåtte, et par træningsringe og måske et løbebånd.

Find de ting, du sætter pris på

Træningen skal gerne være noget, du synes, er sjovt. Ellers ved du formentlig godt selv, at det ikke er noget, du kommer til at holde fast i særligt længe. Hvis du synes, det er sjovt både at skulle koordinere balance og styrke, så kan træningsringene være rigtig gode redskaber, men hvis du hellere vil have noget helt klassisk, er en bænk og en vægtstang måske i virkeligheden en bedre løsning.

Det er en god idé at kombinere flere forskellige træningsformer. Hvordan du sammensætter et program, er naturligvis helt afhængig af, hvad målet med træningen er. For nogle handler det bare om at bevæge sig lidt, mens andre gerne vil opbygge styrke eller øge udholdenheden. Du kan med fordel kombinere styrketræningen med konditionstræning og for eksempel varme op med en runde på en kondicykel eller en crosstrainer.