Lette og lækre frokostopskrifter: Bliv inspireret

Find ny inspiration til en let og lækker frokost i hverdagen

Frokost er for mange det måltid, de bruger mindst tid på. For mange mennesker består frokosten af en madpakke, der blev smækket sammen på rekordtid inden de skulle skynde sig ud ad døren. Derfor kan det nogle gange være svært at få sammensat en lækker og appetitvækkende frokost, når det hele skal gå hurtigt. Det findes der dog gode råd for.

At sammensætte en let og lækker frokost behøver nemlig ikke tage lang tid. Faktisk kan det tage så lidt som ti minutter, og hvis du laver en stor portion, kan du have frokost til mange dage. Mangler du lidt inspiration til dine frokostopskrifter, kan du med fordel læse med her.

Let frokost: Rugbrød og sandwich

Mange forbinder rugbrødsmadden eller klapsammenmaden med noget kedeligt og intetsigende. Sådan behøver det dog langt fra at forholde sig. Hvis du blot gør dig en smule umag med at lave en lækker slags pålæg, vil madden straks få et helt andet udtryk. En cremet hønsesalat, lækker røget laks, kogte æg eller en hjemmerørt pesto eller dressing er alle gode bud på pålæg, der kan gøre noget ekstra for de klassiske madder. Tilføjer du lidt friske grønsager og topper med nogle friske krydderurter, så har du en let og lækker frokost.

Lækre salater og lune retter

Vil du gerne have lidt afveksling, kan du også lave en lækker pastasalat med feta, bacon, tomat og oliven er altid et hit, som også gør sig utrolig godt på madpakken. Du kan også lave en burrito eller en wrap, som du kan opvarme og nyde til din frokost. Har du lidt rester til overs fra din aftensmad, er det også oplagt at tage det med på madpakken.

Find mere inspiration til en lækker frokost

Mangler du flere frokostopskrifter, kan du heldigvis finde mange af dem på nettet. Fuldkornspartnerskabet har f.eks. en masse lækre frokostopskrifter på deres hjemmeside, som du kan gå på opdagelse – og hvem ved? Måske bliver én eller flere af deres frokostopskrifter en del af din ugentlige frokostmenu.