Guide til hvordan du bliver vineksperten i vennegruppen

Vin er nok noget de fleste nyder et glas af, en gang imellem. Det kan også være du kender forskellen på hvordan en rødvin fra Italien smager, og hvordan en rødvin fra Chile smager. Men vil det ikke kunne være fedt at kunne blindsmage en vin, og faktisk vide hvad det er for en vin du smager?

Køb den rigtige vin

Det kan være du allerede ved, hvilken slags vin du er til. Skal den være sød, syrlig, tør eller måske meget krydret? Dette er et godt udgangspunkt når du skal vælge vin. Det kan godt være svært at vælge en vin nede i supermarkedet, da der typisk ikke står ret meget om vinen på flasken. Når du skal vælge en vin, er det en god ide at gå på nettet. Her står der nemlig alt omkring vinen, hvad den smager af og hvilken type vin det er. Gå eksempelvis på https://www.gallovini.dk/, her kan du finde alverdens vine, og finde gode beskrivelser til hver vin.

Smag og duft kan ændre dit syn på vin

Når du har valgt en flaske vin, er det vigtigt at du kredser om vinen. Undersøg hvilken glas, vinen skal i. Er det eksempelvis en stor rødvin, der er kraftig og krydret, er det en god ide at hælde det i et vinglas der har en stor åbning.

Når vinen er hældt op, skal du bruge tid på at dufte til vinen. Stik næsen helt ned i vinen, og prøv at se om du kan dufte nogle af de noter, der er beskrevet inde på vinhandlerens hjemmeside. Kan du dufte røde bær, citrus, svesker eller noget helt andet?

Når du har duftet nok til vinen, skal du nu smage på den. Fordel en god slurk i munden, og gurgle det rundt. På den måde vil du få en helt anden smagsoplevelse.