Dette betyder mærkerne på supermarkedsprodukterne

Der er efterhånden tilkommet en del mærker på varerne i supermarkederne. Problemet kan dog være, at man ikke er klar over, hvad halvdelen af symbolernes betydning er, og dermed heller ikke for alvor ved, hvad det er man støtter, når man køber varer med disse symbolske mærker på.

Billig økologi i lokalområdet?

De fleste kender det positivt opfattede økologimærke, som selvsagt er på de produkter, der er produceret økologisk. En ulempe ved at handle økologisk er desværre ofte, at prisen er højere, fordi det netop er bedre kvalitet. Vil du gerne vide mere om, hvorvidt dine lokale supermarkeder har økologi til færre penge end andre steder, kan du få mere information på din netavis, hvis du er bosat i Hillerød.

Vær miljøets allierede

Langt de fleste bruger shampoo, vaskepulver eller lignende produkter i deres hverdag. På sådanne produkter kan man tit bemærke Svanemærket. At du har set det mange gange, er ikke ensbetydende med, at du kender betydningen af det, så den får du her: Svanemærkede produkter har igennem deres produktionsrejse har minimale miljøbelastninger. Mærket går nemlig ud på at reducere miljøbelastning så vidt som muligt ved produktionen af diverse produktioner. Derfor kan du regne med, at du, når du køber en svanemærket shampoo, tager et produkt med hjem, der ikke har været udsat for unødvendige kemikalier eller har været transporteret i uhensigtsmæssig emballage eller uhensigtsmæssige køretøjer med hensyn til miljøet.

Derfor er du ikke nødt til at læse varedeklarationen

Er din familie store tilhængere af at vælge de sunde produkter, hvis de er til som alternativ til et ellers ens produkt med mere fedtindhold og færre fibre og fuldkorn, kan I værdsætte Nøglehulsmærket. Det muliggør det, at du kan opklare, hvorvidt det produkt, du står med, er den sundeste variant med fibre og fuldkorn eller den mindre sunde variant med mere fedt, sukker m.m.