Har din bil udtjent sin værnepligt?

Hvad skal du tænke på, når du skal bruge en autoophugger

Har du overvejet at sende din bil til en autoophugger

Er din bil blevet lidt for gammel og slidt, så den ikke længere er stabil, så er det nok på tide at tænke på at skrotte den hos en autoophugger og få en nyere og mere stabil bil. Det er især vigtigt, hvis du skal køre langt hver dag. Det er heller ikke fedt at strande et sted, når man kører med sine børn i bilen eller kører sent om aftenen. Har man haft sin bil længe, kan den næsten være som en gammel ven, men det gælder om at få den skiftet ud i tide til en nyere bil, som man kan regne med. En autoophugger giver dig også mere for din gamle bil, hvis den stadig kan køre, når du afleverer den.

Er din bil ikke længere egnet til at køre rundt på vejene, så er det faktisk dit ansvar som ejer, at bilen bliver skrottet og desuden på en miljørigtig måde. Uanset om du bor i nærheden af København eller et hvilket som helst andet sted, så kan du nemt finde en pålidelig autoophugger.

Tænk på miljøet og den klode, du efterlader til dine børn og børnebørn

Det er utrolig vigtigt at vælge en certificeret miljøgodkendt autoophugger, som dermed skal kunne dokumentere, at han lever op til ISO-14001 standarder, som er de mest anerkendte internationale standarder inden for miljøledelse. Det er også din garanti for, at en autoophugger er underlagt myndighedernes kontrol.  Så ved du, at ophugningen af din bil ikke ender med at være til skade for hverken naturen, miljøet eller grundvandet. Farlige materialer kan f.eks. være benzin, olie, saltsyre eller bly, som er nogle af de værste forureningskilder i en bil. Derfor skal de farlige materialer fjernes fra bilen og bortskaffes på en miljørigtig måde. Tjek derfor gerne først en autoophuggers certificering, som bør fremgå af firmaets hjemmeside, inden du vælger.

Du kan få en skrotpræmie for din gamle bil, ved en autoophugger

Hvis du vælger en erfaren og miljøgodkendt autoophugger, er det ret nemt at få skrottet din bil. Du behøver blot som ejer af bilen udfylde nogle dokumenter, som du afleverer til den valgte autoophugger. Derefter kan han simpelthen ordne det hele for dig, så du kun behøver tænke på at indkassere skrotpræmien og en evt. ekstrabetaling for gode reservedele. En del autoophuggere tilbyder endda at komme ud til dig og afhente bilen uden, at det koster dig ekstra. Det er en del af deres service. 

Hvem kan få en skrotpræmie? Det kan alle biler afmeldt efter 1. juli 2000. Du kan dog ikke få en skrotpræmie, hvis din bils totalvægt er over 3.500 kg, eller den er til befordring af mere end 9 personer inkl. føreren. 

Inden du vælger autoophugger, er der flere af dem, som har hjemmesider, hvor du kan udfylde en formular og få et tilbud på skrotning af din bil. Pas dog på – nogle tilbyder en urealistisk høj skrotpræmie, og så ender det med, at de fratrækker alle mulige gebyrer inden udbetalingen. Så du bør sikre dig, at det er den endelige pris, de oplyser, og at pengene udbetales til dig med det samme efter aflevering af din bil. Bor du f.eks. i København, så finder du nemt en erfaren, seriøs autoophugger, du kan kontakte.