Sådan gør du når dit barn har mavesmerter

Når man har børn skal man ofte tage sig af forskellige typer sygdomme og virusser. Dette er dog ikke kun en dårlig ting, da alle disse småsygdomme og virusser, er med til at styrke barnets immunforsvar, så det kan stå imod senere i livet. En af de værste ting, er dog når de helt små børn er syge. Heldigvis er det sjældent alvorligt og begrænser sig for det meste til en smule opkast og diarre. Men hvad gør man hvis ens barn har ond i maven? I denne artikel får du et par gode råd til hvordan du kan afhjælpe dit barns mavesmerter.

Giv dem mælkesyrebakterier

Hvis dit barn har dårlig mave, enten i form af diarre eller forstoppelse, så kan du med fordel rende på apoteket og købe nogle mælkesyrebakterier. Som navnet antyder, så er der tale om bakterier i pille- eller flydende form. Disse bakterier er medvirkende til at genskabe balancen i barnets mave og kan samtidig være med til at afhjælpe mavesmerter, så dit barn kan få en god nats søvn, uden at have ondt hele tiden.

Giv dem havregryn

Hvis dit barn oplever forstoppelse, så kan du med fordel give dem en lille smule havregryn, gerne med mælk og/eller rosiner. Dette kan være med til at sætte gang i en mave der er gået i stå. Det kan være en smertefuld oplevelse, især for de mindste børn, at have forstoppelse, så derfor er det en god idé at gøre hvad man kan for at afhjælpe problemet. Andre former for fibre kan også sætte maven i gang. Det kan f.eks. være forskellige former for brød med kerner, eller rosiner.

Brug forskellige øvelser

En måde man kan afhjælpe forstoppelse hos børn, er ved at forsøge at sætte gang i maven ved hjælp af forskellige øvelser. Du starter med at ligge barnet på ryggen, gerne med en pude under nakken, og herefter tager du fat i deres underben. Langsomt bevæger du benene op mod maven og holder benene der i et par sekunder, inden du bevæger benene tilbage igen. Denne bevægelse gentages 5-10 gange, hvorefter du lader barnet hvile lidt. Herefter tager du fat i benene igen og bevæger dem, skiftevis, op mod maven, i den samme bevægelse man ville lave, hvis man cyklede. Disse to øvelse laves et par gange og herefter lader du barnet slappe af og ser om at det ikke kan være med til at sætte maven i gang igen.