3 ting du skal bruge til en papegøje

Skal du snart byde en papegøje velkommen i dit hjem? Så er der flere ting, du skal sørge for, inden den ankommer. Det kan være en god idé, at du laver en liste med alle de ting, du skal huske at have klar, så du ikke glemmer noget. Læs med videre her og find ud af, hvad du bør anskaffe, før du tager imod din nye papegøje.

Et papegøjebur er et must

Du skal investere i et papegøjebur, som din fugl kan være i, når du ikke er hjemme. Det bør være et stort og rummeligt bur, så din papegøje har god plads til at strække sine vinger. 

Køb nærende kost

For at du kan have en glad og sund papegøje, skal du fodre din fugl mindst en gang om dagen. Er du i tvivl i forhold til, hvor meget og hvor tit din papegøje skal have mad, så kontakt din dyrlæge. Du bør også sætte dig ind i, hvilke fødevarer din papegøje ikke tåler.

Papegøjer skal have masser af frisk frugt og grøntsager som supplement til deres papegøjefoder. Nødder og frø er desuden fortrinlige som godbidder, når du gerne vil belønne din papegøje. 

Aktivér din fugl

Papegøjer er legende af natur, hvilket betyder, at de elsker legetøj. Legetøj kan hjælpe med, at din fugl ikke keder sig. Ydermere kan papegøje legetøj være en god motivation til, at din papegøje får motion. 

Det er ligeledes vigtigt, at din papegøje har adgang til at tygge på godbidder. Det hjælper nemlig med at holde næbbet i topform. Tyggelegetøj omfatter blandt andet tyggepinde af råhud og grene.