Guide: Overvejer du om dit barn skal på efterskole?

Tænker du over, hvorvidt dit barn skal på efterskole? Mange vælger at give deres børn et år eller to år på efterskole. Det giver dit barn en masse oplevelser og et år, som de aldrig glemmer. Hvis du overvejer, om dit barn skal på efterskole med 9. klasse eller 10. klasse, kan du læse nærmere og få en guide, som kan hjælpe med, om et efterskoleår er det rette for dit barn.

Personlig udvikling og uforglemmelige oplevelser

  • Dit barn har mulighed for at dyrke bestemte interesse på et højere niveau, idet der er kompetente lærer, som brænder for deres fag og de unger. Ofte har eleverne nemlig sine linjefag flere timer om ugen.

  • En anden fordel ved at komme på efterskole med 9. klasse eller 10. klasse er, at året kan være med til at modne en og bidrage til ens personlige udvikling. Netop selvstændighed kendetegner efterskolelivet.

  • Som efterskolelev får man unikke oplevelser med andre unge, som er uforglemmelige og lærerige.

Tal med dit barn om at tage på efterskole

Som forældre kan man have drømme og ønsker på vegne af sine børn. Dette gælder ligeledes, hvorvidt man ønsker ens børn skal på efterskole. Det kræver selvfølgelig en vis økonomi, da det ikke er gratis. Udover det økonomiske aspekt, er det først og fremmest vigtigst, at barnet ønsker at komme afsted. Det er derfor en god idé, at du taler med dit barn. Det er netop ens opgave som forældre at være lydhør for barnets tanker.

Efterskoleophold i 9. klasse eller 10. klasse?

Man kan enten vælge at tage på efterskole med 9. klasse eller 10. klasse. Der er fordele ved begge dele, og ofte er det individuelt, hvad der er bedst for barnet. For nogen unge kan det være godt med år i 10. klasse, inden de skal starte på en ungdomsuddannelse.