Påskekylling – En hyggelig påske tradition

I Danmark har vi mange traditioner, og én af dem er påskekyllingen. Hvis du ikke ved hvad det er, så er det en lille hyggelig kylling man sammen med sin familie kan bruge en eftermiddag på at lave. Herefter kan man med god samvittighed pynte op til påske ved brug af de hjemmelavede kyllinger. Men hvad skal du bruge, for at lave en påskekylling? Det kan du lære mere om i dette indlæg.

Materialerne

For at lave en påskekylling skal du ikke bruge mange ting, det er derfor rimelig ligetil at gå til. Til en start skal du bruge små flamingo æg, som du kan bruge til kyllingens krop. Disse æg er typisk hvide, og skal derfor have noget farve. Det kan du gøre enten med maling, eller ved at bruge små fjer. Udover fjer, så skal du bruge røde piberensere til kyllingens ben og et stykke rødt eller orange stof til kyllingens mund. Sidst men ikke mindst, så skal du bruge lim. Du har nu alt hvad du skal bruge til at lave en påskekylling.

Sådan laver du en påskekylling

Når du har fået materialerne, som du skal bruge til at lave en påskekylling, så er det blot at samle familien ved spisebordet og gå i gang. Her er det smartest at starte med et flamingo æg hver, ægget kan man så vælge at male, eller at lime små fjer fast på, så det får farven som en lille kylling.

Når ægget er malet eller har fået fjer på, skal du tage en piberenser i din ønskede farve, og bøje den som var det ben på en kylling. Det kan være en idé at klippe piberenseren over, så den er nemmere at bruge.

Sidste skridt, så kyllingen er færdig, er at give den et sødt lille næb. Det nemmeste er at klippe et lille stykke stof, og herefter lime det på, så det ligner en påskekyllings næb.