Gør indlagte børn glade som hospitalsklovn

Der er mange indlagte børn rundt på hele landets hospitaler. Det kan være en skræmmende og urolig tid for disse børn. Derfor er det dejligt at have nogen til at hjælpe børnene gennem deres hospitalsbesøg. Hospitalsklovne er med til at lette stemningen på hospitalers børneafdelinger. Disse klovne gør det lettere for børnene og deres familier at se frygten i øjnene. Dog er det ikke kun klovneri, som ligger bag dette job.

En faglig uddannelse

Før at du kan blive en hospitalsklovn, skal du gennem et fagligt forløb for at blive uddannet. Da disse klovne arbejder med børn på et hospital, er det vigtigt, at træningen er i orden. Det er vigtigt for klovene at være forberedt på at hjælpe børn gennem en svær tid. Først når folk har været igennem hospitalsklovneuddannelsen, kan de kalde sig for uddannede hospitalklovne.

Professionelle fra hele verden har været med til at skræddersy denne uddannelse, for at bedst kunne forberede klovnene.

Yderligere er hospitalsklovneaspiranterne nøje udvalgt, så børneafdelingerne på diverse hospitaler får de bedste og mest professionelle hospitalsklovne som kollegaer. Sygeplejesker, læger og andre ansatte ved børneafdelingerne arbejder tæt sammen med hospitalsklovnene. På den måde kan de skabe det bedste miljø for de syge børn og deres familier.

Hjælp børn igennem en svær tid

Som barn kan det være skræmmende at gå ind til forskellige prøver og andre nødvendige undersøgelser. I disse tilfælde er det hospitalsklovens job at hjælpe barnet med, at komme igennem det som de frygter. Det kan være blodprøver, skift af forbinding og meget mere. Når barnet er underholdt og føler sig tryg, er det nemmere for lægerne og sygeplejerskerne at gøre deres arbejde. Dette samarbejde er vitalt for en god oplevelse for barnet.

En hospitalsklovn hjælper ikke kun sygehusets personale og de indlagte børn. De hjælper også forældre og andet familie. Det kan være skræmmende for hele familien, når et barn er syg. Her kan klovenen hjælpe hele familien med at føle sig tilpas.

Vedligeholdelse og træning

De uddannede hospitalsklovne skal igennem forskellige former for træning for at vedligeholde deres profession. Det er vigtigt for klovnene at øve sig i at tilpasse forskellige situationer til de forskellige patienter. Udover at hjælpe familien og patienten gennem diverse prøver er det også vigtigt for hospitalsklovne at kunne håndtere de stærke følelser, som familien og barnet kan opleve.

Som hospitalsklovn skal du være faglig, professionel og en god støtte til dem omkring dig.