En skole som ingen anden

Efterskole er en dansk ting. Betegnelsen efterskole findes ikke i udlandet. Der er mange forskellige slags efterskole. En efterskole er et skoleophold, hvor man flytter ind på skolen og får et værelse, som man skal dele med 2-3 andre. Det bliver en base for året. Nogle tager kun 9. klasse på efterskole, andre tager 10. klasse og det er også muligt at tage begge årgange på samme skole. Der findes generelle efterskoler, her kan man få lidt af det hele, lidt sport kombineret med skolekøkken eller kreativitet. Man kan vælge valgfag fra alle retninger. Andre efterskoler har et fast tema. De er enten kun sportsefterskole, spejderefterskole eller noget helt tredje. Deres tema vil det have stor indflydelse på skoleskemaet.

Motion i hverdagen

En fitness efterskole som ikke kun giver nye venner, men også giver ny energi til krop og sind. Udfordre dig selv og se hvor langt du kan gå. Du vil lære at presse dig selv til det yderste og sætte dig selv på prøve. Og når man er på en efterskole, hvor mange andre unge mennesker har valgt skolen, på grund af dens speciale, har man allerede noget tilfælles. Find nogle venner eller klassekammerater og lav udfordringerne med dem. Det er sjovere at være flere om det og måske lave et væddemål.

Sportstøj og sammenhold

Når man kommer på efterskole og specielt en sportsefterskole, vil man kunne vælge at købe sportstøj med skolens logo eller navn og med et nummer på ryggen. Det er for at skabe et fællesskab blandt eleverne. Man er ikke kun holdkammerater, men man er også venner udenfor banen. Disse venner er med til at forme dig, både fysisk og psykisk. Når man udvikler sig med andre mennesker og bor med dem i et år, kommer man meget tæt på hinanden. Man siger, at man får venner for livet, når man går på efterskole.