Aarhus – En af landets ældste byer

Den smukke by, Aarhus, er Danmarks næstørste by og en af landets ældste. Under navnet Aros, som betyder å-munding, optræder byen i skriftlige kilder i 900—tallet, men arkæologiske fund fører Aarhus’ historie helt tilbage til 700-tallet. Den naturlige havn i åens udmunding gav Aarhus rige muligheder for handel, og efter at den blev bispesæde i 948 udgjorde disse to forhold det vigtigste grundlag for byens udvikling.

Besøg Danmark for 400 år siden

I Aarhus har du mulighed for at opleve den Gamle By og tage med på en spændende rejse tilbage til fortiden. I den Gamle By har man nemlig genskabt en hel købstad som den så ud i 16-, 17- og 1800-tallet med butikker, huse og værksteder. Du har rig mulighed for at f.eks. udforske et avistrykkeri, det gamle bryggeri og en tekstilfabrik. Tag et smut forbi Lille Rosengård, der blev opført i 1741 af en købmand, som lejede værelser ud til samtlige håndværkere, der bl.a. producerede sko, lys og sæber eller kom på besøg i smedens værksted. Derudover rummer Den Gamble By en række muligheder for at opleve miljøer fra den nære fortid. Hvis dette lyder som noget for dig, så kan du altid hoppe ind på dengamleby.dk og kigge på åbningstider, information, priser og meget mere.

Guidebog – Tidsrejse

I guidebogen Tidsrejse kan du læse om de tre perioder, som museet formidler, fra 17/1800-tallet op til vores tid. Guidebogen er en omfattende og billedrig introduktion til Den Gamle Bys huse – hvor de stammer fra, bygningshistorie og stilperioder. Derudover indeholder bogen afsnit om det Danske Plakatmuseum i Den Gamle By, Kunstkammeret og Smykkeskrinet. Den permanente udstilling Aarhus fortæller har desuden sit eget afsnit.

Bogen er på 148 sider og fås på dansk, tysk og engelsk til en pris på 50kr.