4 grunde til at tage på weekendtur til Viborg

Selvom mange måske kender Viborg af navn, og måske endda ved, hvor det ligger på kortet, så er det måske ikke alle, der lige ved, hvad man faktisk kan finde på at lave i den midtjyske by. Her er en liste over 4 aktiviteter, som du kan lave på din næste weekendtur til Viborg

1. Besøg en række smukke kirker

Viborg ligger midt i Jylland, og har en lang historie som en af de mest centrale byer i Midtjylland. Denne historie har efterladt sig en række kirker, som stadig står i dag. Hvis du er interesseret i arkitektur, er der ikke noget bedre sted at starte end med at besøge Domkirken, som er den ældste kirke i byen.

2. Gå en tur igennem byen

Viborg er en af Danmarks ældste byer, og dette er tydeligt at se, når man går rundt i byen. Der er en række små gader, som man kan gå rundt i og nyde den historiske atmosfære.

3. Besøg Mønsted Kalkgruber

Der er ikke noget bedre end at gå en tur i et naturområde, når man er på weekendtur. Viborg har en række gode naturområder, men hvis du vil have det bedste, så er Mønsted Kalkgruber det helt rigtige sted at gå en tur. Mønsted Kalkgruber er egentlig en stor kalkmine, som er blevet lukket ned. I dag er dette område blevet til et naturområde, hvor du kan gå en tur, hvis du ønsker at komme lidt væk fra den travle by.

4. Besøg Viborg Animation Festival

Det er ikke noget at sige til, at Viborg Animation Festival er en stor del af byens årlige kulturscene. Festivalen er blevet afholdt siden 2009, og har efterhånden udviklet sig til at være en af de største animationsfestivaler i Norden. Er du tegnefilmsfan, så er dette stedet at besøge. Vil du vide mere om Viborg, så læs mere her.