Mineralsk solpleje

Al hud har brug for solplejeprodukter, for at beskytte mod solen, men der er stor forskel på hvor effektiv, men også hvor skadelig dine solplejeprodukter kan være.

Mineralske solcremer, som dem med zinkoxid og titandioxid, giver bredspektret beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråler. De er også ikke-fedtende og absorberes hurtigt af huden, hvilket gør dem perfekte til personer, der ikke ønsker at bruge meget tid på deres solplejeprogram.

Mineralsk solcreme er på den anden side mere skånsom for huden end kemiske solcremer og indeholder vigtige elementer, der kan bidrage til at bevare en sund hud. Mineralsk solcreme er derfor et glimrende alternativ, hvis du leder efter en solcreme, der er gavnlig for din hud og samtidig er enkel at anvende.

 

Forskel på almindelig solpleje og mineralsk solpleje

Kemiske solcremeprodukter, også kendt som fysiske solcremeprodukter, hører til én kategori, mens mineralske solcremeprodukter er opdelt i to kategorier. Kemiske solcremer virker ved at absorbere UV-stråling og omdanne den til varme, inden den frigives fra huden. Mineralske solcremer fungerer ved at reflektere og sprede UV-strålerne tilbage mod himlen.

Der er et par vigtige forskelle mellem almindelig solcreme og mineralsk solcreme:-Solcreme, der ikke er mineralsk, skal derimod påføres hyppigere end mineralsk solcreme. Det skyldes, at den giver mindre langvarig beskyttelse og er lettere at vaske væk.

Selv om mineralske solcremeprodukter er mindre tilbøjelige til at irritere huden end kemisk baserede solcremeprodukter, kan de stadig forårsage rødme og irritation. Det skyldes, at de ikke indeholder stærke kemikalier, der kan skade din hud.