Brug filler for at opretholde en flot og glat hud

Med alderen mister huden sin elasticitet, og der sætter sig ofte dybe rynker, især i ansigtet. Det er kan være træls for mange, og det er derfor udbredt at bruge diverse kosmetiske løsninger til at holde huden frisk og fri for rynker. Her er det blandt andet populært at bruge filler for et harmonisk ansigt, som blandt andet tilbydes som indgreb ved den kosmetiske speciallægeklinik inviocare. Men hvad er fillers, og hvordan bruges det? Bliv klogere her.

Hvad er filler?

Filler er betegnelsen for det kosmetiske stof, der kan injiceres under huden til at tilføje volumen til det givne område. Filler indeholder hyaluronsyre, som er et stof, der findes naturligt i kroppen og giver fugt til huden, samtidig med at den udfylder dybe linjer og folder. Man kan derfor bruge filler i panden til at fjerne de dybe panderynker, eller filler i læberne for at gøre dem større. Hos inviocare bruges en ikke-permanent formel, der består af 98% vand og 2% hyaluronsyre. Det giver huden den tidligere fyldighed og fugtighed, som er blevet tabt med alderen.

Hvordan bruges det?

Fillers injiceres under huden med en nål i et specifikt område, hvor det tilføjer volumen og derved spænder huden ud igen. Behandlingen skal udføres af en professionel, for eksempel hos inviocare, da de kan vejlede om behandlingen og udføre injektionen, så det ikke efterlader for støre gener eller mærker. Som nævnt kan man bruge filler i læberne til at gøre dem større, men man kan også bruge filler under øjnene til at udglatte eventuelle rynker. Derudover kan det bruges til at give ansigtet mere symmetri, blandt andet ved at bruge filler i panden eller i næsen, så ansigtet bliver mere glat og ensformigt, hvis man ønsker dette look.

Hvor længe holder det?

Det kan variere meget, hvor længe fillers holder, det afhænger af selve fillernes komposition såvel som området, der er blevet behandlet. Der kan typisk gå alt fra 3 til 12 måneder, før deres virkning er aftaget. Filler i læberne holder eksempelvis mellem 3 og 6 måneder, mens filler i panden og filler under øjnene holder mellem 6 og 12 måneder, men det kan også variere meget fra person til person. Hvis man ikke vælger at få foretaget en ny behandling, vil huden gå tilbage til at se ud, som det gjorde før behandlingen, så det har ingen skadelig indvirkning på huden.