Hvad bliver Lanolin brugt til?

Lanolin er et voksagtigt fedtstof, der udskilles af fårenes talgkirtler. Det fremstilles af fåreuld. Ulden klippes fra dyret, og lanolinen udvindes fra ulden. For at udvinde lanolin fra uld klippes ulden og vaskes derefter i varmt vand. Derefter udvindes lanolinen fra ulden ved hjælp af et opløsningsmiddel. Opløsningsmidlet trækker lanolinen ud af ulden og efterlader uldfibrene tilbage. Lanolinen filtreres og renses derefter. Lanolin er en vedvarende ressource og er ikke skadelig for miljøet.

Det anvendes i en række produkter, herunder kosmetik, salver og smøremidler. Lanolin har i århundreder været brugt som fugtighedscreme og beskyttende middel for huden. Det er et fremragende blødgørende middel og har en unik evne til at absorbere og holde på fugten.

Lanolin er et naturligt produkt, som er sikkert at bruge på huden. Det er ikke giftigt og tilstopper ikke porerne. Lanolin er en effektiv fugtighedscreme til tør, sprukken eller følsom hud. Det kan hjælpe med at lindre kløe og betændelse. Lanolin anvendes også i en række medicinske produkter som f.eks. salver og sårforbindinger. Lanolin anvendes blandt andet som et alternativ til vaseline.

Lanolin anvendes også i en lang række industrielle applikationer. Det er et fremragende smøremiddel og kan bruges som rustbeskyttelsesmiddel. Lanolin anvendes også til fremstilling af stearinlys og kan også bruges til at lave en ildstarter. En lille mængde lanolin blandes med voks og tændes derefter. Voksen brænder i lang tid og giver en stabil flamme. Lanolinen hjælper med at holde flammen i gang.

Lanolin er en værdifuld naturressource med en lang række anvendelsesmuligheder. Det er en sikker og effektiv ingrediens i mange produkter. Lanolin er en vigtig del af uldindustrien fordi det er med til at gøre uldproduktet mere værdifuldt. Derudover er lanolin en vedvarende ressource, fordi fårene kan klippes igen og igen. Man udrydder derfor ikke dyr eller natur for at udvinde lanolin, men udnytter at får skal klippes – og hvis de alligevel skal klippes, hvorfor så ikke bruge alle aspekter af ulden? Hvis fårene bliver behandlet ordentligt, har man også et produkt, som ikke går imod dyre velfærd.
Alt i alt kan lanolin være et rigtig godt alternativ til rigtig mange kemiske produkter.