Find den rette hårpleje til din hårtype

Ikke alle hårtyper er ens – og derfor skal de naturligvis heller ikke behandles på samme måde. Vi gennemgår i denne artikel de forskellige hårtyper og giver vores bud på, hvad der passer bedst til lige netop din hårtype.

Fint hår

Fint og tyndt hår kan skyldes mange forskellige ting, som f.eks. alder og gener. Hvis du har tyndt og fint hår, er det vigtigt at du benytter produkter, som booster og løfter dit hår. Du bør vaske dit hår med shampoo to gange, så du får helt rent hår. Det gør det lettere for dig at få volumen i håret efterfølgende. Du bør derudover udelukkende bruge balsam i dine spidser, da det ellers tynger dit hår unødvendigt.

Krøllet hår

Krøller kan være svære at styre – især hvis de ikke plejes ordentligt. Krøller kan nemlig nemt blive udtørret og frizzy. Det kan du dog undgå ved at vaske håret sjældnere samt bruge en mild shampoo og balsam, som giver masser af fugt og pleje, der bevarer krøllernes form.

Kruset hår

Kruset hår tyder på at håret er blevet skadet – f.eks. på grund af for meget farve eller afblegning. Det er derfor her vigtigt, at du bruger produkter, der giver dit hår den fugt, det har brug for. Du bør også skrue ned for vandtemperaturen og holde antallet af hårvaske på et minimum – gerne omkring 2-3 dage om ugen. Det kan nemlig gøre stor skade, hvis du vasker håret hver eneste dag.

Fedtet hår

Fedtet hår opstår, når hovedbundens talgkirtler overproducerer olie og sebum – og det sker oftest for personer med meget fint og glat hår. Du bør her sørge for at du ikke vasker dit hår for meget, da det bare føre til at hovedbunden producerer endnu mere olie – og så bør du også generelt holde dig fra produkter, der indeholder fede olier og silikone.

Tørt hår

Tørt hår opstår primært, når hovedbunden stopper med at producere nok sebum, som er en naturlig smørelse for hår og hovedbund. Her er det særligt vigtigt, at du vælger en skånsom hårpleje med produkter, der er meget fugtgivende. Det er også en god idé for dig at bruge en hårkur eller hårolie i forbindelse med hårvask.

Normalt hår

Normalt hår betyder bare, at du hverken døjer med tørt eller fedtet hår og heller ikke har hverken krøllet, kruset eller fint hår. Det betyder, at du ikke har brug for særlig behandling, men det er stadig vigtigt, at du passer godt på dit hår og forebygger eventuelle problemer. Du bør derfor gå efter hårpleje til normalt hår som sikrer fugt, blødhed og glans.

Hvis du er i tvivl om præcis, hvilke produkter, du bør investere i for at pleje dit hår på bedst mulig måde, bør du tage en snak med en frisør, f.eks. denne frisør i Kolding. De kender de bedste produkter til de forskellige hårtyper, så du kan få den bedst mulige hårpleje.