Hvordan laver man lettest en slutseddel ved bilhandel?

Hvis du skal købe eller sælge en bil, er det vigtigt, at der er en slutseddel involveret i handlen. Der er rigtig mange ting, man kan ende med at blive uenige om ved en sådan handel, men med en underskrevet slutseddel er der intet at diskutere.

Netop derfor er det også vigtigt for både køber og sælger, da det giver en vished for, hvad handlen reelt set indebærer. Det er dog vigtigt, at man får lavet en korrekt slutseddel, hvilket dog ikke bør være et problem, da der findes flere ressourcer på nettet, der kan bruges hertil.

Autogenerer en slutseddel ud fra nummerpladen

Når du skal lave en slutseddel, er det en fordel at bruge et værktøj, der kan autogenerere den ud fra bilens nummerplade. Dermed slipper du nemlig for at skulle udfylde den manuelt, om end der vil være en række felter, du selv skal udfylde.

Gør du brug af et sådant værktøj, er du også sikker på, at du får en brugbar slutseddel, der lever op til de regler, der er på området. Netop fordi der faktisk er regler, der skal overholdes, er det ikke en god idé at lave slutsedlen på egen hånd.

Find en skabelon på nettet

Skal du sælge en bil, der ikke er indregistreret, eller vil du gerne selv kunne udfylde alle felter, kan du finde en skabelon på nettet. Fordelen ved at bruge en skabelon, fremfor blot at lave det hele selv er, at du er sikker på, at den er godkendt.

Hertil er der også tid at spare ved at bruge en skabelon, da du ikke skal til at undersøge, hvilke felter, der skal være med. Ydermere skal du ikke lave den grafiske opstilling, hvilket også kan vise sig at tage en del tid.

Der skal altid laves en slutseddel

Når man handler brugt bil mellem to privatpersoner, bør der altid være en slutseddel. Hvad enten du er køber eller sælger, er det derfor vigtigt, at du står fast ved, at der skal være en slutseddel på bil, som naturligvis skal være underskrevet af begge parter.

Formålet med at få lavet en slutseddel er, at der ikke er noget at være uenige om – hverken på kort eller på lang sigt. Skulle det ske, så kan man blot finde slutsedlen frem. Ydermere fungerer det også som et bevis på handlen, hvilket naturligvis også altid er rart at have.