Guide: Disse slags advokater bør man kende til

Det kan godt virke noget så irrelevant, hvilke forskellige slags advokater der findes – især fordi, hvad skal man overhovedet lige bruge sådan en til? Herunder får du tre forskellige advokattyper, der specialiserer sig i rimelige nødvendige ting, som man burde kende til.

Boligadvokat

Den første på listen er en boligadvokat. Denne type advokat har speciale i boligkøb, og deres fornemmeste opgave er at rådgive boligkøbere undervejs. Disse står også for at gennemgå købsaftalen, samt for at gå i dialog med både banken og mæglere. Foruden det, er der også en masse rent praktiske juridiske ting, som boligadvokater står for, i forbindelse med boligkøb, og derfor kan det være en god ide at få rådgivning af advokat til boligkøb.

Familieretsadvokat

Den næste på listen, over forskellige typer af advokater, er familieretsadvokater. De er specialister i når arv skal fordeles efter arvelovgivningen. Det gør sig gældende når eksempelvis en afdød har været gift mere end en gang, og har børn med forskellige ægtefæller. Her er det tilfældigt hvordan arven fordeles, og at have en advokat med på sidelinjen kan derfor være ganske nyttigt, i et forsøg på at undgå at en strid opstår. Naturligvis er det ikke en advokat som man ønsker at få brug af, men det er rart at vide, at de eksisterer på forhånd.

Forsikringsadvokat

Sidst, men ikke mindst, på listen over advokater, ses forsikringsadvokater. Disse er specialiserede i at hjælpe forsikringskunder med sager, hvor deres forsikringsselskab afviser at dække en skade. Dette er igen en af typerne, hvor man ikke nødvendigvis får brug for dem, men de er rare at kende til – både for private og for erhvervsvirksomheder. Advokaterne her kan dermed hjælpe med forsikringsretten, der i og for sig handler om betingelserne for udbetaling af en forsikringssum, og om de rent faktisk er opfyldt, eller om forsikringsselskabet har taget fejl, og man er berettiget.