Forbedre dine arbejdsforhold

Det kan være, du arbejder på et kontor, eller bruger computeren en del derhjemme. Ved at være opmærksom på, hvilke forhold du udsætter kroppen for fx ved mange timers stillearbejde foran en computer, kan det mindske risikoen for at inkorporere en dårlig holdning og få skader. Hvis det er muligt for dig, kan det være en god idé at anskaffes dig et hæve-sænkebord, så du hele tiden kan skifte imellem at sidde eller stå op. En vigtig pointe er, at det er sundt for kroppen med afveksling i arbejdsstillinger.

Derfor skal du have en siddepude

En god og ikke så dyr løsning kunne være at se sig efter en siddepude. En god siddepude kan være trykaflastende, hjælpe dig med at finde en god siddestilling og forbedre din kropsholdning. Du kan også transportere den let med videre, hvis du både arbejder på et kontor på en arbejdsplads og derhjemme. En siddepude kan også fremme din blodcirkulation til dine ben, der ellers er svært at holde ved lige, når du sidder ned. Du kan blandt andet få siddepuder, der er lavet af gele, og skulle være mere åndbare og køligere.

Være opmærksom på dit skrivebord og kontorstol

En vigtig faktor der også skal i spil, er højden på dit skrivebord. Prøv derfor at søge på internettet, så du er sikker på, at det er indstillet korrekt ift. til din højde. Så undgår du, at det er for lavt/højt. Det kan derfor også være smart at se efter en kontorstol, der netop også kan indstilles efter vægt og højde. Derudover er en god støtte til dine arme, lænd og ben også at overveje, når du skal have en kontorstol. Specielt, hvis du bruger mange timer i den. Ud fra dette kan det derfor give meget for dine præstationer og velbefindende at være opmærksom, hvad du egentlig bruger på dit kontor.