Den positive effekt af en god atmosfære på arbejdspladsen 

Har du det godt, når du går på arbejde? Har din arbejdsplads en positiv atmosfære? Hvis ikke, så er du ikke alene. Mange mennesker synes, at deres arbejdsmiljø er negativt og uinspirerende. Vidste du imidlertid, at der er en voksende mængde forskning, der viser, at en god atmosfære på arbejdspladsen har en positiv indvirkning på dit psykiske velbefindende? I dette blogindlæg vil vi undersøge fordelene ved at have en god atmosfære på arbejdet, og vi vil give dig nogle tips til, hvordan du kan forbedre miljøet på dit kontor! 

En god atmosfære på arbejdspladsen er vigtig af flere grunde.  

Arbejdsmiljø og mentalt helbred 

 

For det første kan det påvirke dit psykiske velbefindende. En undersøgelse fra University of Manchester viste, at medarbejdere, der havde et positivt syn på deres arbejdsmiljø, var mere tilbøjelige til at rapportere højere grad af tilfredshed med deres job og højere grad af velvære. Desuden viste en anden undersøgelse, at arbejdstagere, der opfattede deres kontor som roligt og afslappet, var mindre tilbøjelige til at opleve angst og stress. 

 

En god atmosfære på arbejdspladsen har ikke kun en indvirkning på dit mentale helbred, men kan også påvirke dit fysiske helbred. En undersøgelse fra Cornell University viste, at medarbejdere, der havde en negativ opfattelse af deres arbejdsmiljø, var mere tilbøjelige til at lide af fysiske helbredsproblemer som hovedpine, mavepine og træthed. 

 

Så hvad kan du gøre for at forbedre atmosfæren på din arbejdsplads?  

Her er nogle tips: 

 

– Sørg for, at der er masser af naturligt lys og frisk luft på dit kontor. 

 

– Tilføj nogle planter til dit kontor – det er blevet vist, at de øger produktiviteten og forbedrer luftkvaliteten indendørs. 

 

– Sørg for, at dine kontormøbler er komfortable og ergonomiske. 

 

– Opmuntre til social interaktion ved at have et kaffehjørne eller en vandkøler på kontoret. 

 

– Husk at indret kontor og arbejdsplads så du føler dig hjemme. 

 

– Endelig skal du sørge for, at du holder regelmæssige pauser væk fra dit skrivebord! 

 

Ved at følge disse tips kan du skabe en positiv og sund atmosfære på din arbejdsplads!  

 

Hvordan burde jeg indrette mit kontor? 

Dit kontor skal afspejle din virksomheds kultur og værdier. Hvis du ønsker at skabe et positivt og produktivt miljø, skal du sørge for, at dit kontor er indrettet på en måde, der fremmer disse værdier med flotte kontor møbler. Hvis din virksomhed f.eks. værdsætter kreativitet, kan du f.eks. tilføje nogle inspirerende kunstværker på dine kontorvægge. Eller hvis din virksomhed værdsætter samarbejde, skal du skabe et åbent layout med masser af mødepladser. 

 

Når du skal vælge de rigtige møbler til dit kontor, er komfort og ergonomi vigtige overvejelser. Sørg for, at dine medarbejdere har adgang til komfortable stole og skriveborde, der har den rigtige højde for dem. Opmuntre desuden medarbejderne til at personliggøre deres arbejdsstationer med ting, der får dem til at føle sig glade og komfortable. Vi håber at disse tips kan hjælpe dig med at få en bedre atmosfære på arbejdspladsen.