Våddragt til sup

Uanset om du planlægger at stå på paddleboard, kitesurfe eller bruge sommerdagene i motorbåden, så vil du før eller siden skulle overveje at købe en våddragt. Selvom solen skinner fra en skyfri himmel, så kan det hurtigt blive køligt når først skyerne trækker op. Derfor kan det være praktisk og rart med en god våddragt, som hjælper med at holde på varmen når du surfer.

En våddragt har til funktion at skabe varm og hjælpe dig med at være aktiv på vandet, så længe som muligt. Den skal holde dig varm og samtidigt skal den være fleksibel og strækbar at have på. Det er nemlig vigtigt at du kan bevæge dig i våddragten uanset om du surfer i bølgerne, på fjorden eller blot bruger den til vinterbadning. En våddragt udvider og forlænger sæsonen på vandet og vores klare anbefaling er, at du allerede fra start køber en kvalitets våddragt som holder de næste mange år.

Våddragt til mand, kvinde og børn

Som nævnt i starten af indlægget, så er våddragts funktion egentlig simpel. Den skal give varme og isolere. En våddragt skal sidde tæt til huden, da det er her den skaber mest muligt effekt. Det kan virke mærkeligt i starten, men en tætsiddende våddragt i halsen er med til at sikre mindst muligt vand som trænger ind i kraven. Derfor skal du også være sikker på, at din våddragt sidder tæt til hud, arme og især i kraven omkring halsen.

Der findes både våddragter til børn, mænd og kvinder. Våddragter til kvinder er figursyede og tager højde for taljen i en kvindekrop, hvilket giver det optimale udgangspunkt for kvindelige surfer. Hertil kommer selvfølgelig børne våddragter og våddragter til mænd. Der findes et utal af forskellige modeller, typer og størrelser.

Et almindelig våddragt til sup board i Danmark vil oftest som minimum være 3 mm. Lynlås vil sidde på ryggen, mens armene og benene vil være lange. Det er klart det optimale design til surfing i Danmark i sommerhalvåret. Du skal være sikker på at du føler dig tilpas i våddragten. Den skal sidde tæt og oftest mere tæt, end hvad du umiddelbart tror. Når du får våddragten på og pludselig er i vandet, så vil strukturen i materialet ændre sig og derfor giver det mening, at våddragten simpelthen sidde tæt. Det er vigtigt at den er tæt i kraven, da dette er med til at holde vandet ud af dragten og er der noget vi gerne vil undgå i en våddragt, så er det at få vand ind i dragten. Sørg derfor altid for at få den lynet godt op i ryggen.

Hvilken Neopren kvalitet skal jeg vælge?

Der findes et hav af forskellige typer, mærker og kvaliteter. En våddragt kan købes i det lokale supermarked, men vil du bare lidt mere med surfing bør du absolut handle hos et af de anerkendte surf mærker. En god våddragt koster gerne fra kr. 800 og op til flere tusinde. Jo tykkere våddragten er, des dyrere vil den oftest være. En tyk våddragt til surfing om vinteren er langt mere kompleks og krævende at fremstille end de tynde modeller. Dog skal det nævnes at forskellen i billige våddragter og de dyre kan være milevidt og derfor bør du også overveje nøje hvordan du overvejer at bruge våddragten.

Vi anbefaler at du som start kontakter din lokale surf webshop og samtidigt kan du overveje hvornår på året du vil surfe og om det er noget du vil gøre som hobby fremadrettet.