3 tips til at vælge mountainbike

Der er mange ting du skal tage højde for, når du skal til at vælge din nye mountainbike. Det kan derfor været rart, at vide, hvad du skal holde øje med, inden du vælger. Du kan her læse 3 tips, til hvordan at du kommer bedst muligt fra start, inden du skal til at vælge din nye mountainbike.

#1: Hvad er formålet med din nye cykel?

Inden du skal til at vælge din nye mountainbike, er det en god idé, at du tænker over, hvad formålet med din nye cykel er. Er det udelukkende til at komme fra A til B, eller skal din nye mountainbike, bruges til at motionere på?

Det er vigtigt, at du ved hvad formålet, med din nye mountainbike er, således at du kan vælge den rigtige mountainbike, der passer til netop dine behov. Der findes nemlig flere forskellige slags mountainbikes, til forskellige formål og behov, alt efter hvad du har brug for.

Det er altså ikke kun i skoven at mountainbikes er populære, og det er derfor igen vigtigt at du ved, hvad din nye mountainbike skal bruges til. På denne måde har du bedst mulighed, for at vide hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge din nye mountainbike.

#2: Find den rigtige størrelse og model

Det er vigtigt, at du vælger en cykel i den rigtige størrelse, når du skal til at vælge din nye mountainbike. Det anbefales at du prøver dig frem hos en forhandler, således at du kan få en fornemmelse af, hvordan cyklen passer til dig i størrelsen.

Når du skal vælge den rigtige mountainbike, er det også vigtigt, at du har besluttet hvilken model, du tænker passer bedst til dine behov. Der findes som udgangspunkt, 2 forskellige modeller, som du kan vælge mellem. Læs mere om dem, i næste tip herunder.

#3: Hardtail eller full suspension?

Der findes som udgangspunkt 2 forskellige slags mountainbikes, som du kan vælge imellem. Hardtail eller fullsuspension, og som du måske kan gætte ud fra navnet, handler det om hvilken type affjedring cyklen er udstyret med.

En hardtail mountainbike er udstyret med affjedring i forgaflen, og efterlader derfor en bagende uden affjedring, deraf navnet hardtail. En hardtail mountainbike, er oftest en billigere løsning end en full suspension model, og det er derfor også en god begyndercykel.

En full suspension mountainbike er udstyret med affjedring i begge ender, som giver dig mere kontrol samt en blødere komfort. Denne cykel er lidt dyrere end en model med hardtail, og derfor anbefales denne mountainbike til den mere erfarne mountainbiker.