Spar penge op til den dyre juletid

Julen er dejlig. Den hyggelige stemning, de gode stunder med familien, glæden ved at give og julebag, så langt øjet rækker. Det hele er næsten så dejligt, at man glemmer, hvor dyrt det hele egentlig er. For mange er december nemlig en enormt dyr måned. Man skal købe ind til julemad, hele familien skal have julegaver, og der skal betales entré til julemarkeder og lignende. 

Derfor kan det være kærkomment i tiden op til jul at spare lidt på sine penge i de måneder, hvor udgifterne ikke er helt så mange. Vi har herunder samlet lidt tips til, hvordan du kan samle lidt ekstra på kistebunden til den dyre juletid.

Den helt store tilbudsdag

Du ved måske allerede, hvilken dag vi mener. Det er naturligvis Black Friday, som falder hvert år på fredagen efter den sidste torsdag i november. Det er en amerikansk tradition, som vi har taget til os i Danmark, og det er typisk her, at julehandlen skydes i gang med rigtig gode tilbud. Her har du god mulighed for at spare penge på de ellers så dyre julegaver til dine nærmeste. 

Hvis nogle af dine kære ønsker sig møbler til jul, så kan Black Friday være en fantastisk mulighed for dig. Der er nemlig tit store besparelser at hente på eksempelvis senge eller sofaer. Det kan også være, at du selv længe har overvejet at skifte din seng ud, men at det er for dyrt normalt. Så kan Black Friday også være din genvej til endelig at få din nye seng samtidig med, at du sparer en masse penge. Her kan du se de store Black Friday besparelser.

Skru ned for de tårnhøje ambitioner

Selvom julen er tiden for hygge, samvær og næstekærlighed, så kommer det for mange også til at handle om præstationer. Hvem har lavet den bedste konfekt? Hvem har købt de største gaver? Og har du nu husket at dele det hele på instagram, så alle kan se det? Det store præstationsræs påvirker i rigtig mange tilfælde den samlede juleregning. For når der skal handles de dyreste gaver, økologiske råvarer til dit uendelige julebag og sendes julekort med posten, så løber det altså op. 

Prøv at træd tre skridt tilbage og fokuser på, hvad der faktisk betyder noget. I stedet for at gå efter de største eller dyreste pakker, så gå efter dem som, du ved, vil gøre mest glæde. Det er faktisk også helt acceptabelt at servere købte pebernødder og brunkager for sine gæster – også selvom du ikke lægger det på instagram. Træk vejret og gå udenom præstationsræset. Så får i alle en bedre, billigere og mere rolig jul.