Sådan sliber du dit trægulv

slib trægulv selv

Ser dine trægulve slidte og trætte ud? Og vil du gerne selv forsøge dig med at slibe dem ned?

Så er der ikke andet for end at leje en gulvmaskine og sætte dig godt ind i, hvordan du skal gå frem. Husk på, at det er en større gør-det-selv-opgave, som du skal sætte flere dage af til. Det er ikke noget, du kan klare på et par timer eller tre.

Vil du gerne vide mere om, hvilket udstyr du skal købe ind og ud at leje, før du kan gå i gang med at friske dine trægulve op med en gulvafslibning? Så får du svaret her i artiklen.

Hvilke maskiner skal du ud at leje? Og hvor kan du leje dem?

En gulvmaskine er et must, når du skal have slebet dine gulve ned. Det er en større investering at anskaffe dig en, så med mindre du vil i gang med en karriere som professionel gulvmand, vil det bedst kunne betale sig at leje en.

Stort set alle byggemarkeder udlejer gulvmaskiner, og du kan forvente at skulle slippe omkring 300-500 kr. i leje per dag. Nogle steder får du en kantsliber med, når du lejer en gulvmaskine, og andre steder vil du skulle betale et beskedent beløb for at låne sådan en med hjem også.

Du får både brug for en gulvmaskine og en kantsliber, når du skal i gang med at slibe dine gulve ned.

Hvad skal du ellers ud at købe ind?

  • Slibepapir i korn 16/24, 40/60 og 100/120
  • Slibeklods og sandpapir
  • Lak eller olie, hvis du vil efterbehandle dine gulve, når du er færdige med at slibe dem.

TIP: Prøv lykken hos den lokale farvehandler

Bor du i nærheden af en farvehandler? Så kan du også være heldig, at du kan leje en gulvmaskine her.

Lejer du det nødvendige udstyr hos din lokale farvehandler, kan du i mange tilfælde være heldig også at kunne få god rådgivning med oven i hatten. Hos farvehandleren vil du også kunne købe det lak eller den olie, som du kan vælge at efterbehandle dine trægulve med.

Rigtig god fornøjelse med at friske dine gulve op!