Din guide til husrenoveringen

Står du og forestiller dig, hvordan du kan skabe dit drømmehjem, når du retter blikket mod dit hus? Så kan det være, du gerne vil tage hul på et renoveringsprojekt. Søger du gode tips, uanset om du går med et håndværkerfirma eller smøger ærmerne op selv? Så læs med her, inden du skal sætte projektet i gang.

Planlægning af projekt og budget

Et godt udgangspunkt for din forestående renovering er at lægge sig et budget, hvor der er plads til uforudsete udgifter. Måske har du flere projekter og vil spare op løbende? Har du ikke råd til at komme ind i alle hjørner og kroge, så kan du prioritere, hvad der er vigtigst.

Derudover kan du opstille en tidsplan, hvor du estimerer projekternes længde eventuelt i samarbejde med håndværkeren, der kommer. En tidsramme kan være en god rettesnor, så du også vil kunne se en ende på projektet igen. Du kan fx indsætte nogle delmål, som du løbende kan krydse af. Vær dog forberedt på, at projekter sagtens kan komme til at tage længere tid, end man tænker.

Kom hele vejen rundt

Selvom du har et åbenlyst projekt, der venter foran dig, kan der være nogle steder ved din bolig, som du ikke tænker over at undersøge, og som måske også trænger til en istandsættelse, nu du alligevel svinger hammeren, malerpenslen eller skruemaskinen. Det kan fx være elinstallationerne. Er de, som de skal være? Derudover kan det være en god idé at tjekke isoleringen af dit hus, da det kan være, der slipper varme ud. Nu du alligevel er ved at se dit hus igennem i sømmene, så kan du også tjekke din kloak for eventuelle skader. Har den brug for en inspektion eller reparation med kloakudstyr? Køb alt slags kloakudstyr her, hvis du ikke i forvejen har det nødvendige kloakudstyr.