Halter overskuddet? Dette kan der være flere forklaringer på

Det er ikke ualmindeligt at gå gennem nogle perioder i livet, hvor ens overskud ikke er på højdepunktet. Dette kan der nemlig være flere forklaringer på. Måske er du ekstra følsom overfor årstiderne og de mørke måneder? Eller har du måske en stressende periode på jobbet? Det kan også være at det er alderen som trykker en smule.

Ens energi og overskud kan nemlig fordufte en smule med alderen. Ét godt lille tip er at afprøve kosttilskud til overgangsalderen. Overgangsalderen er noget, som de fleste skal igennem. Det kan give nogle irriterende og forstyrrende symptomer såsom hedeture, hjertebanken og søvnløshed. Disse besværlige symptomer kan kosttilskud dæmpe, mens du samtidig har fokus på en sund og varieret kost.

Pas godt på dig selv

Vi som mennesker har ofte en tendens til at passe godt på alle dem omkring os – og vi glemmer ofte os selv. Men det er vigtigt, at man først og fremmest selv har det godt i dagligdagen og et godt overskud. Uden overskud kan det nemlig være svært at være noget for andre.

Der er forskellige måder hvorledes du kan passe på dig selv.

  • Spis sund og varieret. Usund mad kan hurtigt få en til at føle sig dvask og sløj. Grønsager og frugt kvikker en op og giver mere overskud i hverdagen.

  • Motion og søvn. Dette går hånd i hånd – det er vigtigt, at du får de timer søvn som du har behov for eneste nat. Motion er ligeledes vigtigt – uanset om det er en gåtur rundt om søen eller en løbetur på løbebåndet. Lad være med at vælge en motionsform som keder dig, da du hurtigt vil miste overskuddet så.

  • Velvære og afslapning. Gør de ting, som du holder af. Læs en bog eller se din yndlingsserie. At have tid for sig selv er væsentlig for overskuddet.