Vil du prøve kræfter med dyrkning af egne grøntsager?

Hvad enten du har en stor eller lille have, en altan eller blot en terrasse, har du mulighed for at kunne dyrke egne grøntsager, krydderurter og planter. Du kan endda gøre det udover de varmere måneder, hvis du investerer i et drivhus. Det er nemlig ikke kun husejere med adgang til en stor have, der kan have et drivhus. De fås i mange forskellige størrelser, så du, lige meget hvor du bor, kan igangsætte dit eget dyrkningsprojekt.

Hjemmedyrkning (næsten) hele året

Med et drivhus kan du fortsætte med at dyrke dine grøntsager, da drivhuset med solens opvarmning kan holde på varmen og stå bedre imod kulden. På denne måde har du mulighed for at sætte dig ind i årstidens grøntsager og dyrke dem derefter. Det kunne eksempelvis være dyrkning af agurker, jordbær og tomater over sommeren, mens du kan kaste dig over ærter, rødbeder og spinat, når de koldere måneder melder sig. Hvis du vælger at fortsætte dyrkningen udenfor de varme måneder, er det en god ide, at du anskaffer dig et jordtermometer, så du ved, om det kan lade sig gøre at plante i jorden.

Drivhus eller opholdsrum?

Hvis du har mulighed for at anskaffe dig et større drivhus, kan du indrette det hyggeligt og skabe et reelt opholdsrum, der på mange måder kan minde om et orangeri. Du kan eventuelt placere en lille stol i hjørnet med tæppe og puder, så du kan sætte dig derud og slappe af med en god kop kaffe. På en solskinsfyldt sommerdag vil det være for varmt, men ved kølige sommeraftener eller i efteråret kan det skabe meget glæde og ro at komme udenfor huset og stadigvæk have det varmt og tørt. Du kan med fordel tilføje lyskæder og nogle pyntegenstande, så du både får skabt grønne og hjemlige rammer omkring dig.