Sådan kan du håndtere sorgen ved et dødsfald

bedemandsforretning i aarhus

Noget af det sværeste, som du kommer til at opleve i livet, er at miste en du holder af. Det er svært at skulle få en hverdag til at fungere, når den døde altid, har været der. Med tiden vil du lære at leve med det, men vil aldrig komme dig over sorgen. Hvordan tackler man sorgen bedst? Det er meget individuelt hvad den enkelte dansker har behov for. Nogen har brug for at snakke med andre om det, imens andre har brug for at gå med tankerne for sig selv.

Snak med en omkring dine følelser og tanker

De fleste psykologer vil anbefale, at du kommer til at snakke med en omkring dødsfaldet således, at du får sat nogle ord på dine følelser. Selvom det kan virke fjollet at skulle blotte sig for en anden, så kan det netop være en måde at komme videre på.

Nogle gange hjælper det at sige tingene højt, så en anden kan lytte til dig. Det behøves ikke at være en psykolog du taler med. Det kan lige så godt være den person, som du stoler allermest på. Det er vigtigt at du ikke lukker dine nærmeste ude, da folk netop er der for at støtte dig.

Vær en aktiv del af den afdødes sidste rejse

Selvom det er hårdt at skulle arrangere det sidste farvel, så kan det være en rar ting at gøre, da det netop er det sidste du kan gøre for den afdøde – nemlig at sørge for, at den afdøde får en fin afsked herfra. MinAfsked bedemandsforretning i Aarhus kan hjælpe dig med at planlægge en flot og mindeværdig begravelse, som den afdøde med sikkerhed ville have sat pris på. Når først begravelsen er overstået, er det nemmere at lukke kapitlet og kun tænke på gode minder med den afdøde.

Husk at snakke om den afdøde

Det er vigtigt at du ikke glemmer den afdøde, men ærer vedkommendes minde. Det kan du gøre ved at nævne episoder med vedkommende, når du er sammen med folk, der også kendte den afdøde. Dette giver automatisk et smil på læben og man får sendt en kærlig tanke til den afdøde.

Ved at ære den afdødes mindre, vil du automatisk sørge for, at vedkommende hele tiden er der og er en del af selskabelige begivenheder.