Vigtigheden af at være godt klædt på til arbejdet

Hvis du arbejder inden for sundhedssektoren, er du ansvarlig for ikke blot dit eget velvære og din egen sundhed men også patienter og ældre borgere i plejesektoren og dine kolleger. God hygiejne er en rigtig god start, men det er også meget vigtigt, at dit og dine kollegers arbejdstøj er velegnet til brug inden for sundhedssektoren, og at det kan klare at blive vasket på et vaskeri.

Arbejdstøj er nemlig et vidt begreb, men når man snakker specifikt om kliniktøj, er det meget vigtigt, at tøjet er rent og pænt og fri for bakterier. Det er især vigtigt, hvis du arbejder med ældre, syge mennesker og andre personer med et svækket immunforsvar.

Meget almindeligt tøj er bedst egnet til at blive vasket ved lavere temperaturer og kan snildt vaskes derhjemme til almindeligt brug, men arbejdstøj – specielt kliniktøj – skal kunne holde til slid, da det bruges ofte, og det skal også kunne holde til at blive vasket tit.

Arbejdstøj i forbindelse med sundhedssektoren kan med fordel vaskes på et vaskeri, men det er ikke altid, at det er tilfældet. Derfor bør du kigge grundigt på, om det kliniktøj, du overvejer at købe til dit arbejde og dine kolleger, rent faktisk er egnet til at blive vasket på denne måde.

Et stort udvalg af kliniktøj

Uanset om du arbejder ved en tandlæge, en læge eller f.eks. på et plejehjem, er det vigtigt, at du er klædt rigtigt på, og at du bruger noget arbejdstøj, der er velegnet til formålet.

Mange forhandlere af kliniktøj sælger et bredt udvalg af tøj, og du kan derfor vælge mellem både det ”almindelige” hvide kliniktøj, men du kan også vælge kliniktøj i flotte farver, hvis det er mere din smag. Et fuldt sæt af kliniktøj består ofte ikke blot af en overdel men også underdele som f.eks. bukser eller nederdele.