Sådan finder du de rigtige løbetights

Hvis du skal ud at løbe, kan det være en rigtig god idé med nogle gode løbetights. Men hvordan finder man egentlig de bedste løbetights? Det forsøger vi at give dig svaret på lige her på siden, så læs med, og bliv endnu klogere på de forskellige muligheder.

Hvorfor vælge løbetights?

Det er måske det første spørgsmål, du stiller dig selv. For der findes jo masser af alternativer, som du måske er mere vant til. Eksempelvis løbebukser eller shorts, som ofte bruges i barndommen til sport og fritid. Det kan også være lange underbukser, som du har brugt til løbeturen i de kolde vintermåneder.

Men i mange tilfælde er det altså løbetights, som er det bedste valg. Løbetights sidder tæt på kroppen og følger dermed kroppens naturlige bevægelser, når du er ude at løbe. Derudover har du ikke ekstra stof, der hænger og irriterer huden. Det er specielt en fordel, hvis du skal løbe længere distancer, hvor det kan være problematisk med ukomfortabelt tøj.

Der kan også argumenteres for, at løbetights er bedre, hvis du skal sprinte og dermed løbe korte og hurtige distancer. Fordi løbetights sidder helt ind til kroppen, mindsker du luftmodstanden og får måske en hundrededel taget af din løbetid.

Kig på de mange forskellige features

Løbetights kan også komme med mange features, der kan være en fordel for dig og din løbetur. Vil du eksempelvis gerne have din mobiltelefon med dig, er det en god idé at finde løbetights med lommer. Derudover er det også vigtigt at finde løbetights med reflekser, hvis du skal løbe om aftenen eller natten. Så er du nemlig sikker på, at du ikke bliver væk i mørket, når andre trafikanter også færdes på vejen.

Du bør også altid kigge på materialet. Det kan nemlig have stor indvirkning på, om dine løbetights er bedst til sommerløb eller vinterløb. Så er du sikker på, at du kan holde dig varm i frost og sne og kan slippe af med varmen i den bagende sol. Det er utrolig vigtigt at holde øje med, hvis du konkurrerer inden for løb eller bare ønsker at forbedre din løbetid.

Hvilket løbetøj og løbeudstyr du anvender, har nemlig betydning for, hvor godt du kommer til at yde. Vær derfor sikker på, at du har de helt rigtige løbetights, både når det kommer til materiale, længde, features og meget mere. Det giver dig bedre resultater i det lange løb.