Vær klar i god tid med dine juleønsker 

De første pebernødder og æbleskiver er allerede landet på supermarkedernes hylder, og man kan tænke, at det da er lige tidligt nok, men inden vi får set os om, viser kalenderen 1. december, og så er der ikke længe til juleaften. Her giver vi dig gode tips til, hvad du kan ønske dig til jul, så læs med og bliv klar til den store højtid. 

I år kan det være en god idé at være i god tid med sin ønskeseddel, for på grund af problemerne i forsyningskæden ligger mange skibe fyldt med varer rundt omkring og venter på at komme i havn og få læsset varerne af, så de kan komme ud i butikkerne. Det betyder, at der i mange butikker er varemangel, og at nogle ting simpelthen ikke kan skaffes.  

Noget til dig 

Mange mennesker har i dag så meget og mangler ikke noget, men en parfume kan man altid ønske sig. Måske har man brugt den samme i mange år, så kan man ønske sig den, eller man kan blot ønske sig en parfume og så blive overrasket over den, man får. Også en lækker creme eller nye make-up pensler kan være værd at overveje til ønskesedlen. 

En god bog 

Bøger kan man heller ikke få nok af, i hvert fald hvis man tilhører den meget store del af danskere, der holder af at læse, og da kan man altså skrive en eller flere på ønskesedlen. Hårde pakker er der da som regel også mange af under juletræerne i de danske stuer, for danskere er et bogelskende folk, og mange elsker at fordybe sig en god bog. Netop tiden op mod jul er der, hvor der traditionelt udgives mange nye bøger, og her kan man gøre sit forarbejde og undersøge, hvilke nye bøger, der er udkommet og kan være kandidater til ønskesedlen. Der er ingen skade sket, hvis man får en bog, man ikke bliver glad for, for bøger kan byttes, og man kan altså derfor blot veksle bogen til én, som man har mere lyst til at læse. 

Ønsk dig aktier 

Det lyder måske tosset, men det kan også være en mulighed at ønske sig aktier. Det kræver dog, at du allerede har et depot eller er indforstået med at oprette et, for måden man bedst kan give aktier på, er at lave et hjemmelavet gavekort og overføre pengene, så modtageren selv kan købe aktierne. Dette er af hensyn til bl.a. skat og ikke mindst fordi, det er stort set umuligt at oprette et depot for en anden voksen. Derfor vælger mange denne mulighed med en pengegave som altså er øremærket til køb af aktier.  

Der er som bekendt stor forskel på aktiers pris, og således er det måske i overkanten at ønske sig en Mærskaktie, da den i skrivende stund koster næsten 20.000 kr., hvilket nok vil sprænge de flestes gavebudget. Den slags kan man have med i sine overvejelser, når man ønsker sig aktier i julegave, og således specificere, hvilke aktier, man ønsker sig.