Gør livet grønnere og billigere

Der findes mange gode grunde til at være mere opmærksom på, hvad dine penge i hjemmet går til, og hvordan du sørger for at formindske dit eget for brug, både for at gøre livet grønnere og for at spare penge, steder det er muligt.

Det behøver nemlig slet ikke at være en last at skulle være mere bevidst om sit eget forbrug. Der er nemlig mange nemme tiltag, der kan hjælpe dig med at spare penge i husstanden! Læs med her.

Tænk i grønne baner

Når det gælder om at spare penge, tyer man ofte til de billigste løsninger. Det kan fx være at købe mindre økologisk mad. Fravalg af økologi skal være op til dig selv, men hvis du er glad for at støtte en grønnere behandling af din mad, kan du leder efter andre steder, du i stedet kan spare, så du fortsat har råd til økologi. Det kan være ved at skære ned på take-away-mad, restaurantbesøg eller søde sager.

Ligeledes bør du nøje sætte dig ind i dine elregninger, evt. undersøge muligheden for at skifte til et billigere elselskab. Du kan undersøge din Kwh pris for bedre at forstå, hvor mange penge, du bruger, hver gang du tænder for varmen, har lyset tændt eller oplader dine apparater.

Overvejer du at flytte?

Det er bestemt ikke en nødvendighed at gå fra hus og hjem blot for at spare penge, men en effektiv metode til at spare en del er ved at bo i et billigere hus eller ved at finde en lejlighed med billigere husleje. Har du kigget på et andet og billigere hus, bør du sætte dig ned og kigge på, hvor meget du sparer på de månedlige udgifter. Ligeledes bør du tænke over, hvordan transportforholdene ville ændre sig ved at flytte. Vil du skulle bruge flere penge på transport, og vil det kunne betale sig?