Guide: Sådan bliver du social igen efter coronakrisen

Er du blevet lidt rusten i, hvordan man er social, og er ensomheden begyndt at blive en større del af din hverdag? Så får du her en guide til, hvordan du bliver social igen efter coronakrisen.

Bliv en del af et værested

Ensomhed er blevet mere og mere normalt for unge mennesker i Danmark. Derfor er der også flere og flere, som benytter sig af et værested som Hamlet Århus. Et værested står altid klar med åbne arme, og alle er velkomne. Her møder du andre unge mennesker mellem 18-35 år, som alle gerne vil ud og mødes med andre. På væresteder skabes der gode rammer for at være sociale sammen, også selvom man ikke kender hinanden.

Et værested er både en god måde til at bekæmpe ensomhed og til at møde nye mennesker. Ved at besøge et værested som Hamlet Århus tvinger man lidt sig selv til at være social. Det er ikke alle, som kæmper lige meget med ensomheden, men vi har alle brug for at være sociale med andre mennesker.

Accepter at vi i dag er sociale på en ændret måde

Som et resultat af coronakrisen og de to år med restriktioner og diverse isolationer er det klart, at vi er et ændret samfund. En så stor ting som coronapandemien har helt sikket være med til at ændre både den måde, vi er på som samfund – og bestemt også den måde hvorpå vi er sociale sammen.

Det er nok en af de vigtigste ting, vi som samfund skal lære at acceptere. Vi er ændret, og det er også okay. Det betyder ikke, at vi ikke kan være sociale, som vi var, før coronaen fik fat i samfundet. Men det betyder til gengæld, at vi kommer med et helt andet udgangspunkt, som i mange år vil have indflydelse på den måde, vi er sammen på.