Gode råd til dig, der gerne vil formindske sit plastikforbrug

Excessive use of plastic bags. Shocked woman gathered heap of used polyethylene packages on kitchen at home. Ecological catastrophe awareness

Det er i dag super vigtigt, at man tænker på miljøet, når man gør diverse ting i hverdagen. Det kan du gøre ved at mindske dit plastikforbrug – men det kan faktisk være en smule svært. Vi bruger nemlig plastik til enormt mange ting i hverdagen. Det handler derfor om at finde miljøvenlige alternativer, som man i stedet kan bruge.

Alternativ til isterningeposer

Man bruger plastik mange steder i hverdagen, uden overhovedet at tænke over det. Er du for eksempel vild med at tilføje lidt isterninger til dine drikkevare, så de bliver ekstra kolde? Så bruger du sikkert en helt masse isterningeposer. Disse er jo lavet af plastik, og er derfor ikke bæredygtige eller miljøvenlige. Et alternativ til dette er silikone isterningebakker.

Disse er genanvendelige, og kan bruges igen og igen, fremfor en isterningepose, som jo kun kan bruges en enkel gang. Ved at bruge isterningebakker lavet af silikone mindsker du altså ikke kun dit plastikforbrug, men får også et alternativ, som på længere sigt er billigere. Du slipper nemlig for at skulle købe nye isterningeposer, når du er løbet tør, og kan i stedet bruge disse isterningebakker igen og igen.

Indkøbsnet, når du skal ned og handle

Selvom vi bruger enormt meget plastik i hverdagen, behøver det slet ikke være svært at skifte til mere miljøvenlige og bæredygtige alternativer. Det gælder også, når det kommer til de plastikindkøbsposer, som vi bruger, når vi handler. Du kan nemlig nemt skifte disse ud med indkøbsnet eller bare en taske.

Så slipper du også for at skulle betale for en pose, når du har været nede og handle. Det eneste det kræver er egentligt bare, at du selv medbringer en pose, når du skal ned og handle ind. disse er altså ting du kan gøre, for at formindske dit plastikforbrug i hverdagen.