Find din balance i livet

Livet er overrumplende til tider, og sommetider står vi med vores følelser ud over det hele, så vi faktisk ikke kan se dem eller kan grunden til, at de væltede ud på gulvet. Psykoterapi beskæftiger sig med menneskers måde at være i verden på. Det handler om dig. Hvad er et godt liv for dig? Hvad er vigtigt for dig? Hvordan kommer du derhen, hvor du skal være? Det kan samtaler med en erfaren psykoterapaut hjælpe med og hvis du er bosat i København og omegn er der psykoterapi i København hos Anne Anselmo. Hvis du søger balance og ro, kan du med psykoterapi få en dybere forståelse for, hvorfor hvem du er og hvorfor du handler som du gør, og hvordan du ønsker at leve. 

Hvordan foregår det og hvad skal I tale om?

Det er naturligt at være nervøs ved de første samtaler og besøg, men det er en ret afslappet oplevelse, hvor I først og fremmest taler sammen. Psykoteraputen vil gerne vide lidt om dig, og du vil skulle fortælle lidt om dig selv. En psykoteraput vil stille nogle afklarende og opfølgende spørgsmål og som regel, vil der ikke foregå mere ved den første samtale. Psykoterapi er en samtale, der foregår mellem dig og teraputen. Psykoterapien bruges som metode for at skabe varig forandring, og til at komme videre fra traumer. Psykoterapi handler om at samarbejde for at finde problemet og sammen se på dets svagheder og styrker. Nogle problemstillinger I f.eks. kunne arbejde med kunne være lavt selvværd og lille selvtillid, at føle sig træt og udkørt, sorg, ensomhed eller nogle helt andre udfordringer. 

Fra forståelse til accept

Når du deltager i psykoterapi hos Anne Anselmo, kan du vælge mellem individuelt terapi, parterapi eller familieterapi. Her kan I sammen undersøge dine adfærdsmønstre, drømme, fantasier og værdier. Gennem psykoterapien får du mulighed for at forstå dig selv dybere og målet er, at du føler dig mere klar over hvem du er, så du kan handle mere frit. Først skal der skabes forståelse, en forståelse for hvorfor du gør, som du gør. Dernæst opdager, hvornår og hvordan du har lært disse uhensigtsmæssige mønstre. Du får så mulighed for at forstå de følelser, der begrænser dig i at gøre, det du vil. Og til sidst en accept, du vil kende flere side af dig selv og kunne stå ved dig selv.