Få mere overskud i hverdagen

Der er mange ting i hverdagen, som kan udgøre en stor stressfaktor, og de fleste mennesker kender nok til følelsen af at miste overskuddet fra tid til anden. Det er meget almindeligt, at der vil komme perioder, hvor du har mindre overskud eller normalt, og særligt i de mørke vintermåneder kan det være svært at genfinde overskuddet i en travl hverdag. Der er heldigvis nogle ting, som du kan gøre for dig selv, så du kan få overskuddet tilbage i hverdagen, og blive den bedste version af dig selv.

Hvad kan en cykeltur gøre for dig

Det kan virker mærkeligt, at man skulle få mere overskud og energi i hverdagen af at bruge energi, men sådan forholder det sig altså. Hvis det er længe siden, at du har bevæget dig og fået pulsen op, så vil du garanteret være godt træt efter den første træning, men hvis du bliver ved, vil du mærke, hvordan du vil mere energi og overskud i hverdagen. Der er dog mange, der har svært ved at finde tid til at dyrke motion i en travl hverdag, med arbejde, børn og huslige pligter. Hvis du har svært ved at finde tiden til træning, så kan du eksempelvis tage damecyklen på arbejde. Al motion tæller, og en god rask cykeltur på en damecykel  kan være en god måde at booste dit energiniveau. Find din næste damecykel her, hvor der er et stort udvalg er gode damecykler.

Tag din søvn seriøst

Du har garanteret hørt om det her rigtig mange gange, men hvis du ønsker overskud i hverdagen, så er det enormt vigtigt, at du tager dine søvn seriøst. Først og fremmest skal du have nok søvn. Det er imidlertid individuelt, hvor mange timer søvn som folk har behov for, men som hovedregel bør du ikke få mindre end 7 timers søvn. Derudover er det vigtigt, at du går i seng på nogenlunde samme tidspunkt hver dag, da du ellers ødelægger din søvnrytme, og vil sove dårligere. Og husk nu at læg din mobiltelefon, Ipad eller computer væk i minimum en time før du skal sove, da det blå lys fra skærmene kan påvirke din søvn meget negativt.

Spis sundt og skær ned på alkoholen

Det er også en god ide at begynde at spise mere sundt og skære ned på alkoholen, når du er inde i en periode med lavere energi og mindre overskud end normalt. Du skal altså spise mad, der mætter dig i længere tid, så dit blodsukker forbliver stabilt gennem hele dagen. Derfor bør du blandt andet spise mindre sukker, hvidt brød og pasta, og i stedet indtage rigeligt med grøntsager, groft brød og proteinholdige fødevarer. Du kan for eksempel få protein fra kød, fisk, bønner, linser eller kikærter. Derudover bør du skrue lidt ned for alkoholindtaget, da der påvirker din krop og dit energiniveau på utrolig mange punkter, og på kort sigt vil du få mere overskud og energi, hvis du skærer ned på alkoholen eller holder en pause fra det.