Er du træt af storbyens larm?

Nogle gange er der hektisk stemning i storbyen, der er meget trafik, der er mange mennesker og meget larm. Det kan være, du studerer eller arbejder i en storby, men har lyst til forandring. Du kan bevare nogle af fordelene ved at være tæt på storbyen, og du kan fjerne nogle af ulemperne.

Du kan søge bolig i de mindre byer tæt på. Arbejder du i Odense, kan du søge mod Kerteminde, eller studerer du i Aalborg, så kan du søge efter: hus eller lejlighed Nørresundby. Ved at flytte lidt væk, kan du få mere ro og alligevel være tæt på.

Hvilke fordele er der ved forstæderne?

Der bor ca. 10 gange så mange i Aalborg som i Nørresundby, så det har stor betydning for støjniveauet. Når der er færre mennesker, er der en helt anden ro i området. Da boligerne ikke ligger helt centralt, er de også billigere. Så med et minimum af ekstra transporttid, kan du spare mange penge til husleje eller på huspriserne.

Til gengæld kan du stadig bevare nærheden til seværdigheder, som fx Kunsten eller Utzon Center i Aalborg eller Odense slot og Munkemose i Odense. Du vil også være tæt på arrangementer i kulturhuset i Aalborg eller til superligastadion i Odense. Der er altså mange fordele.

Du vil blive overrasket

Det kan betale sig at undersøge områderne i forstæderne. Der gemmer sig mange spændende ting og gode oplevelser, som du måske ikke var opmærksom på.

I Nørresundby er der Sundby samlingerne med autentisk lokal historie. Der er også en lystbådehavn og der er et svømmeland.

I Kerteminde er der mulighed for flotte oplevelser i naturen, fx en vandretur på Fyns Hoved eller et besøg i Lundskov skove, hvor der fra klinten er udsigt til Storebælt. Du kan også besøge Johannes Larsen museet eller Fjord&Bælt, hvor du kan se forskellige af havets dyr.