Er du træt af begrænsninger i hverdagen?

Livet er for kort til at have ondt i ryggen

Hverdagen har som altid fuld fart på. Børnene skal hentes, indkøbene skal klares, stuen skal støvsuges og madpakkerne skal smøres. Hverdagen er lang i forvejen. Men den bliver endnu længere, hvis du har ondt i ryggen eller lænden, hver eneste gang du skal bukke dig ned, nå den øverste tallerken på hylden, eller sågar bare, når du sidder ned. Rygsmerter er ikke for sjov, så måske skal du have gjort noget ved det? Der er mange muligheder, medicin, rygkirurgi, massage og meget mere.

Hvad kan du selv gøre?

Et gammelt ordsprog siger, at der er mange veje til Rom. Det gælder for de fleste ting i livet. Og det gælder også for smerter i ryggen. Det kan være, at du er fysisk aktiv, og gerne vil give det et forsøg med fysisk træning for at styrke din ryg. Så kan du selv gå i gang med øvelser hjemme på stuegulvet og finde rigtig mange gode programmer på internettet, som kan hjælpe dig på rette vej. Det kan også være, at du synes det virker mere overskueligt at forsøge med medicin. Så kan du passe det ind i en travl hverdag, uden at skulle afsætte mange timer til motion om ugen.

Rygkirurgi er en alternativ løsning

Det kan være, at du har forsøgt det meste, og ikke ser særlig mange andre løsninger end et kirurgisk indgreb. Dette er bestemt en mulighed, så længe du har gjort dig overvejelser om risiko og eftervirkninger ved operationen, som altid indebærer en risiko. Det vigtigste at huske er, at du skal have det godt i din hverdag og ikke føle dig begrænset af smerter i din ryg, så du er fri til at gøre alt det, du drømmer om at gøre. Du kan jo starte med at undersøge, hvad dine muligheder er.