Vil du stoppe med at drikke? Opsøg behandling

Har du endelig samlet mod til at smide flasken? Så gælder det om at gøre det på den rigtige måde, for det at have alkoholafvænning som et personligt projekt, du ikke inddrager andre i, viser ikke den samme høje succesrate som at deltage i et egentligt behandlingsforløb. Spørgsmålet er så, hvilken type behandling du skal opsøge. For forskellige behandlingscentre har forskellige behandlingsforløb.

Målet med et 12-trinsprogram er totalt stop for alkoholindtag

Ét eksempel på et behandlingsforløb er det velrenommerede 12-trinsprogram fra USA, der har vist sig effektivt til behandling af alkoholisme. Håbet er, du aldrig drikker mere efter et forløb centreret omkring 12-trinsprogrammet. For i modsætning til visse andre behandlingsformer foregiver dette program ikke, at du kan lære bare at drikke ved sociale lejligheder. Alkoholen skal helt ud af dit liv.

Sæt dig ind i behandlingsforløbet, så du er godt klædt på til det

Hør om dine behandlingsmuligheder hos et behandlingscenter. Du har mange ting at sætte dig ind i, og jo mere du har sat dig ind i forløbet før opstart, jo bedre. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at du ikke udfaser alkohol gradvist over et 12-trinsforløb. Du stopper altså med det samme, og netop derfor er det godt at have professionelle behandlere nær dig til at hjælpe med abstinenserne.

Få en aktiv hverdag, hvor du er sammen med andre som dig

På et behandlingscenter, hvor 12-trinsprogrammet anvendes, lærer du at anskue alkoholisme som en sygdom, og du får nogle værktøjer, du kan bruge til at håndtere drikkelysten, når den dukker op. Du møder andre med alkoholisme, som du får en hverdag sammen med. I går i gruppeterapi og er kreative sammen. Og I får nogle uger på behandlingscentret, hvor I kan hygge jer og styrke hinanden.

Kontakt et behandlingscenter, hvis du ønsker at vide mere om, hvordan et forløb foregår.