Vælg flot bordpynt til livets fester

Til livets store fester starter vi ofte med at samles om et bord, og er der noget der virkelig kan løfte stemningen så er det et flot pyntet bord. Der er mange måder du kan pynte et flot bord på, her i artiklen får du et par tips til hvordan du kan gøre til din næste fest, hvad end det er en konfirmation, et bryllup, eller blot en hyggelig familiesammenkomst.

Vælg et gennemgående farvetema

Nøglen til et flot bord er at du vælger en farve som går igen. Det kan være på både bordkort, servietter og bordpynt.

Det kan godt være mere end en farve, eller farver der komplimenterer hinanden godt, men det bør som minimum være i samme tone. Et virvar af farver vil nemlig give et bord der er meget kaotisk at se på. Så lav f.eks. en rød tråd ned gennem bordet, ved at vælge servietter, løber og lys i samme farve, så kan du evt. godt supplere med noget bordpynt eller blomster som måske har en anden farve.

Tag udgangspunkt i sæsonen

Det er altid smukt at bruge naturlige materialer som bordpynt, og her kan du med fordel bruge det du kan finde der passer til sæsonen. Er det f.eks. i oktober kan du bruge pyntegræskar, til jul kan du bruge appelsiner og kanelstænger, om foråret tulipaner osv.

Kig ud i naturen og se hvad der er i sæson lige nu, og tilpas resten af bordpynten herefter.

Leg med opdækningen af service

Traditionel bordopdækning er altid smukt, men du kan også med fordel lege lidt med det, bare du sørger for at det ligger ens ned gennem hele bordet. Det giver ro og balance når der er dækket ens op til alle gæster.

Læg evt. knive og gafler på skrå eller forskudt ud fra tallerkenen. I stedet for at stille både rød og hvidvinsglas op, kan du med fordel lægge det ene vinglas ned på skrå så det hviler i vandglasset.

En utraditionel bordopdækning kan være med til at skabe en flot effekt og give smil på folks læber når de kommer og ser det smukke bord.

Undgå at overfylde bordet

Det er en god ide at vælge bordpynt med omhu, og huske at tænke på bordets størrelse, for et bord, der er overproppet med pynt, vil nemlig hurtigt komme til at se rodet ud. Vælg i stedet for et par få simple ting som går igen.