Træn og stress af med yoga

Det er ikke altid nemt at finde tid til både at træne og afstresse i en travl hverdag, så hvorfor ikke kombinere det med yoga? Yoga er en træningsform, som ikke bare er godt for kroppen, men også for sindet. Det er en træningsform, som gør dig stærk og smidig, samtidig med at den giver dig ro og mindsker stress. Yoga er en træningsform, som alle kan give et skud, fordi øvelserne findes i forskellige sværhedsgrader. Det betyder, at selvom du lige er startet med at træne, så kan yoga sagtens være noget for dig.

Træner du yoga regelmæssigt vil din krop blive mere smidig. De krævende stillinger og stræk, samt dit arbejde med vejrtræningen, styrker nemlig din krops smidighed. De krævende stillinger i de fleste former for yoga, styrker også din krops styrke. Styrken, du ved hjælp af yoga, får i din mave og ryg er også med til at give dig en bedre kropsholdning, da du bliver rettet mere op. Samtidig løsner mange yogaøvelser op for spændinger i ryg og nakke, hvilket også giver dig en flottere kropsholdning.

Åndedrættet er vigtigt i yoga, da man skal være opmærksom på at trække vejret dybt, roligt og helt ned i maven. Dette har en dæmpende effekt på blandt andet stress, angst og depression. Yoga sænker også kroppens niveau af stresshormoner. Yoga har også mange meditative aspekter, som også kan hjælpe dig med at falde i søvn, hvis du dyrker yoga regelmæssigt.

Vil du give yoga et skud, er det en god ide at vælge træningstøj, som du føler dig tilpas i. Dine bedste løbetights er et godt bud, da du kan bevæge dig i dem, samt en trøje (eller sports BH) som ikke ryger op hele tiden. Yoga handler som sagt ikke bare om træning, men også afstresning, så det er vigtigt at have tøj på, som er behageligt at have på og som ikke kommer i vejen for øvelserne.